Україна+ на Харківщині Освіта

Про долю навчальних закладів, які опинилися під загрозою ліквідації. Як на Лозівщині боролися за Орільську школу та Краснопавлівський НВК. Як та де зараз навчаються діти закритих закладів. Що таке опорна школа та чим вона відрізняється від звичайної. Відповіді на ці та інші питання – у відео.


Найбільш затребувані професії на Лозівщині, за інформацією центру зайнятості, продавці, кухарі, офіціанти, електрогазозварювальники, слюсарі зі складання металевих конструкцій та оператори верстатів з програмним забезпеченням. Частину фахівців за цими напрямками випускають міські заклади профтехосвіти. Однак не усі молоді спеціалісти після закінчення навчання можуть знайти місце роботи. У Лозовій ковальсько-механічний завод вирішив вплинути на цю систему і підтримувати спеціальності, які необхідні, аби випускники мали більше шансів працевлаштуватися. У червні 2016 року керівники навчальних закладів та ЛКМЗ підписали меморандум, який гарантує виплату стипендій кращим учням та студентам протягом семестру та подальше працевлаштування старанних випускників. Більше про співпрацю навчальних закладів з заводом та проблеми, через які пройшли профліцеї – у ролику створеному за підтримки Інтерньюз Україна.


Вчителька із Краснопавлівки Галина Загорулько взяла участь у конкурсі Global Teacher Prize Ukraine. Цю нагороду називають «нобелівською премією для вчителів. Через деякий час зателефонували із новиною – педагог стала півфіналісткою. Вчителька єдина на Харківщині потрапила у 20-ку кращих. Жінку обрали більше ніж серед 600 колег. Галина Загорулько працює у Краснопавлівській школі вчителем української мови та літератури. Про уроки вчительки та про участь у конкурсі – у відео.