У Лозовій у домаському ставку знайшли вірус гепатиту А +ft +vd

У домаському ставку виявили вірус гепатиту А. Про небезпечну знахідку повідомили лозівські лікарі-епідеміологи  14 серпня. Воду на експертизу до харківської лабораторії відправили 8 серпня, а через 3 дні отримали відповідь – купатися у воді небезпечно.

У Лозовій за 7 місяців зафіксували кілька випадків захворювань на гепатит А, і вони не пов’язані з купанням у водоймах, зазначила лікар-епідеміолог Любов Гринь.

Інкубаційний період хвороби триває від 10 до 45 днів. Діагностувати на ранніх стадіях гепатит А досить важко, адже його симптоми схожі на ОРВІ, додала лікар.

Для того, аби попередити людей про небезпеку купання у водоймі, керівники сільської ради розвісили по території села оголошення  та встановили на пляжі спеціальні таблички, розповіла секретар Домаської сільської ради Світлана Пронь. Довго попередження на пляжі не простояли, 15 серпня від них залишились лише уламки.

Люди, які попри заборону купатися все ж йдуть у воду, мають розуміти, на яку небезпеку себе наражають, зауважили у Домаській сільраді. 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=dLyAvXRFm4A&feature=youtu.be{/youtube}