У Лозовій мешканцям багатоповерхівок вдень тимчасово вимикатимуть воду

У Лозовій, через  обвал частини каналізаційного колектору, по вулиці Слобожанській, мешканці усіх мікрорайонів міста 26 березня залишились без води. Через зношеність , колекторна азбесто -бетонна труба розламалася, що спричинило аварію та обвал. Про це повідомив заступник міського голови Валерій Крикун.

На місце аварії виїхали комунальники, керівники міста та заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко.  Водопостачання для понад 45 тисяч містян мали відновити до 18 години. Для того, аби водяники могли усунути проблему на час ремонту водопостачання тимчасово вимикатимуть. Воду мешканцям мікрорайонів даватимуть з 18 вечора до 8 ранку.

Міський голова Сергій Зеленський наголосив, це вже 6 обвал на Південному  колекторі  з 18 березня. Замінити труби потрібно на 2 ділянках. Мер зазначив,через поганий стан водопровідно-каналізаційної системи, водяники можуть усувати до 9 поривів труб на день.

Для того, аби знайти близько 40 мільйонів гривень на реконструкцію аварійних ділянок водопроводу, потрібно звертатися до усіх можливих інстанцій та залучати іноземних інвесторів, зауважив заступник голови ХОДа Євген Шахненко.  Керівник додав, гроші мають виділити і на найближчій сесії облради.