Харківщина приймає фінал чемпіонату України з футзалу серед студентських команд

У «фіналі чотирьох» зустрічаються найсильніші команди з Харкова, Львова, Сум та Івано-Франківська.

 

Відкриття фінальної частини ХVІІ Чемпіонату України з футзалу серед вишів відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.

«Харків – це студентське місто. Ми спортивні, молоді та надзвичайно завзяті. Тому проведення «фіналу чотирьох», у якому зустрінуться найсильніші команди зі студентського футзалу – це для нас дуже почесна подія», – сказала Юлія Світлична.

Керівник області побажала перемоги найсильнішим та відзначила, що проведення масштабних спортивних подій стає нормою для нашого регіону.

«Уже 26 квітня ми чекаємо в Харкові на Кубок Ліги чемпіонів УЄФА. Урочиста зустріч Кубка буде о 14-й годині біля Харківського історичного музею», – повідомила голова ХОДА.

Президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Іван Крулько подякував Харківщині за гостинність, а особисто Юлії Світличній – за підтримку розвитку футзалу, футболу та взагалі спорту в області.

«Вперше за останні 14 років ми такий фінал проводимо в Харкові, – відзначив Іван Крулько. – Впевнений, що це тільки початок. Є зацікавленість керівництва області в розвитку футболу та футзалу. Прикладом цього є участь у заході голови ХОДА Юлії Світличної».

У першому матчі «фіналу чотирьох» зустрілися команда ХНУ ім. В.Н. Каразіна та футболісти Івано-Франківського коледжу фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України. Також до фінальної частини чемпіонату пройшли Сумський державний університет та Національний університет «Львівська Політехніка».

«У чемпіонаті цього року брали участь 12 команд. Вони були розбиті за територіальним принципом: на конференції «Захід», «Центр», «Схід» і «Південь». Були визначені кращі команди в групах, після чого провели жеребкування та матчі плей-офф. Команда Харківського університету в матчах плей-офф обіграла переможців конференції «Центр», тогорічних чемпіонів», – розповів провідний фахівець Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, представник асоціації футзалу України Юрій Кондратьєв.

23 квітня команди розіграють путівки до фіналу, 24-го відбудуться матчі за 1-е та 3-є місця.