Лозівчани вибороли 1 місце на фестивалі в Естонії +vd

Вокальний ансамбль «Слов’яночка» Лозівського училища культури і мистецтв виборов 1 місце у номінації «вокальний ансамбль» на Міжнародному фестивалі “Балтійська хвиля” в Естонії. Він проходив з 27 червня по 2 липня.

Керівниця ансамблю Людмила Шугаєва розповіла, на фестивалі було 160 учасників з різних країн. Були й представники з України : Одеси, Ужгороду, Києва та Івано-Франківська. Співали кілька композицій, але найбільше зал вразила «Пісня про матір», після її виконання люди плакали, зазначила Людмила Шугаєва. Ще до виступу репетицію ансамблю училища культури почули організатори та запросили заспівати на відкритті фестивалю.
Солістка ансамблю Наталя Кваснюк зазначила, конкуренція була серйозна, однак вдалося розкритися та приголомшити зал та журі. Найсильнішими у співі були саме українські колективи. Естонський вокальний колектив теж співав українську народну пісню. Керівник іноземного ансамблю виявилася із Ізюму, додала дівчина.
У рамках фестивалю лозівчани побували у Латвії, Литві та Польші. Прийомом залишилися задоволені.
Це перший фестиваль такого масштабу, у якому бере участь ЛУКіМ, однак точно не останній, зазначила Людмила Шугаєва. Вона подякувала батькам та усім, хто доклав зусилля, щоб ансамбль поїхав на конкурс. Вартість поїздки на одну людину – 280 євро. Про конкурс дізналися наприкінці лютого і вже тоді почали збирати гроші, розповіла керівник.

 

Більше про перемогу та учасників фестивалю розповімо у випуску “Новин” 7 липня о 19.00. 

___________________

Важно везде поддерживать чистоту. Дома, в офисе, на складе, Такая услуга, как уборка офисов поможет избежать множества проблем. Ваш офис всегда будет чистым.

__________________

На правах реклами

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=LpYKGO3DROs&feature=youtu.be{/youtube}