У Лозовій фермеру-вбивці зменшили строк ув’язнення – з 12 до 9 років +vd

У Лозовій винесли вирок вбивці фермера з Близнюківщини. Справа майже трирічної  давнини – про смертельний конфлікт між двома партнерами Миколою Кременчуцьким та Віталієм Воронкіним – вирішилася. За вбивство та замах на міліціонера останній отримав 9 років. Через закон Савченко аграрій сидітиме 3 роки.

Лозівський міськрайонний суд 7 липня розглядав справу, в якій аграрій Віталій Воронкін у 2014 році начебто випадково тричі вистрілив з мисливської рушниці. Тоді порушник вбив свого партнера по бізнесу Миколу Кременчуцького та вистрілив у міліціонера. Вже 3 роки триває судова тяганина, родичі загиблого просять довічного ув’язнення для вбивці, а адвокати підсудного – 7 років позбавлення волі.

На засіданні потерпілі доводили, нападника треба ізолювати від суспільства, бо він агресивний та небезпечний. Крім заздалегідь запланованого вбивства, він намагався позбутися ще й міліціонера, щоб не лишати свідків, – переконані постраждалі. Віталій Воронкін у вбивстві партнера зізнається, а от правоохоронця вбивати не хотів, переконує, вистрілив випадково. 

Після дебатів захисників постраждалих та підсудного суд визнав, що умисного замаху на міліціонера не було, –  за вбивство аграрія підсудний отримав 9 років. 

Родина вбитого разом з їхнім адвокатом переконані, таке покарання замале, бо вбивця провів у слідчому ізоляторі майже 3 роки, тому тепер від основного строку ув’язнення віднімуть 6 років. Потерпілі вирішили оскаржувати вирок суду. 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=AxVsWNGNsrg&feature=youtu.be{/youtube}