Юлія Світлична вручила ключі від нових квартир у Пісочині семи дітям-сиротам

Дво- та трикімнатні квартири повністю готові до заселення мешканців: у них зроблено ремонт, є меблі та побутова техніка.

«Вперше за роки незалежності України держава нарешті повернулася обличчям до людей і виконує свої соціальні зобов’язання, – підкреслила керівник області. – Сьогодні ми передаємо чотири нові квартири дітям-сиротам і дітям, які позбавлені батьківського піклування. Це лише початок. Цього року плануємо забезпечити близько 50 дітей-сиріт житлом».

Державна програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, запрацювала минулого року, коли за ініціативи Президента України Петра Порошенка на ці цілі вперше була виділена субвенція з держбюджету. Цим коштом у Харківській області придбали 15 об’єктів: 12 квартир і таун-хаус на чотири квартири для забезпечення житлом 20 дітей-сиріт (у Зміївському, Харківському та Первомайському районах), а також 2 житлових будинки – для дитячих будинків сімейного типу в Красноградському і Зміївському районах. Цього року Харківщина також отримає субвенцію з держбюджету для продовження реалізації програми.

«Ми дуже чекали на ці квартири, – сказала Галина Кононова, сирота, яка виховує трьох дітей. – Спасибі вам, що ми можемо з нашими сім’ями заїхати туди й відразу жити, тому що є меблі та все облаштовано».

Нагадаємо, в лютому 2018 року діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали ключі від трьох квартир у Первомайському районі, також голова ХОДА Юлія Світлична передала ключі від нового будинку в Красноградському районі сім’ї, яка виховує прийомних дітей.