Ніщо не може загрожувати пожежній безпеці та здоров’ю дітей у літніх оздоровчих таборах. Юлія Світлична

15 травня в ХОДА відбулась нарада, присвячена питанням пожежної безпеки під час весняно-літнього періоду в регіоні та проведенню оздоровчої кампанії.

 

Відкриваючи нараду, голова ХОДА Юлія Світлична наголосила на персональній відповідальності керівництва ГУ ДСНС у Харківській області та Держпродспоживслужби щодо забезпечення дотримання норм пожежної безпеки та належних санітарних умов у дитячих таборах відпочинку на території області.

«У Харківській області заходами оздоровлення планується охопити майже 80 тисяч дітей. Для цього підготувати понад 700 закладів, які проводитимуть це оздоровлення, – навела дані Юлія Світлична. – Особливу увагу необхідно приділити заходам пожежної безпеки та санітарній готовності зазначених закладів. Ці питання особливо важливі, коли йдеться про оздоровчі табори, де знаходяться діти. Ніщо не може загрожувати пожежній безпеці та здоров’ю дітей у літніх оздоровчих таборах».

Керівник області доручила створити в кожному районі мобільні групи, до складу яких увійдуть представники РДА, ДСНС, Держпродспоживслужби та Національної поліції. Ці групи здійснюватимуть моніторинг підготовки та подальшої роботи дитячих закладів охорони здоров’я та відпочинку. Юлія Світлична наголосила, що питання підготовки таких закладів до прийому дітей мають взяти на особистий контроль керівники райдержадміністрацій.

У ході наради про стан підготовки дитячих таборів до сезону та хід перевірок у цих закладах доповіли начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв та в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Тетяна Колпакова.

Так, Олександр Волобуєв повідомив, що цього року приймати людей на відпочинок планують 90 стаціонарних закладів оздоровлення Харківщини (27 – дитячих та 63 бази відпочинку).

«Станом на 14 травня 2018 року перевірені 43 заклади відпочинку та здоровлення (з них – 19 закладів відпочинку та оздоровлення дітей та 24 бази відпочинку), які вже розпочали підготовку до проведення оздоровчої кампанії, – відзначив керівник ГУ ДСНС. – За результатами проведених перевірок керівникам об’єктів вручені акти перевірок та приписи про усунення порушень вимог законодавства для їх обов’язкового виконання. Приписами запропоновано до усунення понад 600 порушень вимог пожежної та техногенної безпеки. За допущені порушення 51 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності».

Держпродспоживслужба цього року вже надала 160 пропозицій щодо покращення матеріально-технічної бази закладів відпочинку та оздоровлення, з яких поки що виконано лише 15%.

«Керівникам закладів відпочинку (наметового містечка, таборів з денним перебуванням) надано 64 пропозиції, з яких виконано лише 29,7%. Виконання заходів залишається на контролі», – відзначила Тетяна Колпакова.

За підсумками наради голова ХОДА дала доручення ДСНС та Держпродспоживслужбі щодо подальшої роботи в напрямку підготовки до оздоровчого сезону в області.

«Доручаю: перше, ДСНС – провести перевірки пожежної безпеки та дотримання законодавства в кожному закладі, який організовуватиме відпочинок. Друге – встановити контроль за усуненням зазначеними закладами тих приписів або недоліків, які ви встановлюєте. Третє – провести роботу з власниками дитячих закладів щодо забезпечення неухильного дотримання вимог чинного законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, відповідності евакуаційних шляхів та виходів установленим законодавством нормам, а також наявності засобів пожежогасіння та водопостачання. Робити все задля того, щоб і персонал, і люди, які відпочивають або оздоровлюються, знали у разі загрози їх життю що та як робити. Те ж саме стосується й Держпродспоживслужби», – сказала керівник області.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=pvAWYWOWzSI{/youtube}