Лозівські родини, у яких є заробітчани за кордоном, можуть залишитись без субсидії

Лозівські родини, у яких є заробітчани за кордоном та непрацюючі мами одиначки не отримуватимуть субсидії. Про ці та інші нововведення у отриманні допомоги від держави розповіла начальник управління праці та соцзахисту населення Вікторія Кіпкало на зустрічі з головами ОСББ та ЖБК міста.

Не матимуть права на субсидію і непрацюючі, якщо тільки не сплачуватимуть єдиний соціальний внесок – це понад 800 гривень щомісяця. Стільки ж мають сплачувати і непрацюючі мами одиначки, лише у цьому випадку їм можуть дати субсидію.

Зміни у отриманні субсидії  стосуються і родин, у помешканнях яких зареєстровані родичі, але фактично  з ними не проживають. У такому разі потрібно звернутися до управління праці та надати документи, які підтверджують, що людина мешкає у іншому місці. Тоді їхні доходи не братимуться  до розрахунку субсидії.  Протилежна ситуація з врахуванням доходів для тих сімей, де, наприклад, чоловік та дружина зареєстровані у різних місцях, але проживають разом.

Для пенсіонерів, встановили нові норми на площу помешкання, на яку нараховуватимуть субсидію. Якщо людина мешкає одна, то має право на понад 48 квадратних метрів, якщо разом проживають двоє пенсіонерів, тоді 62.5 квадратних метри. Площу, яку частково покриватиме субсидія можна збільшити до 30% , але це вирішуватиме комісія,зауважила Вікторія Кіпкало.

З 1 травня враховутимуть, чи сплачує родина обов’язкові платежі за комунальні послуги. Керівниця наголосила, платити обов’язкові суми потрібно щомісяця, незважаючи на те, є переплата чи ні. У інакшому випадку нарахування субсидії можуть припинити.

Якщо у родина має борги за комунальні послуги більше ніж 340 гривень, то субсидію не призначатимуть до моменту погашення боргу або оформлення реструктуризації, зауважила Вікторія Кіпкало.

За усіма роз’ясненнями, щодо нововведень, спеціалісти радять звертатися до управління праці та соцзахисту населення.

Детальніше про нововведення розкажемо у програмі «Актуальна тема».