Юлія Світлична вручила нагороди та стипендії кращим вченим області

Голова ХОДА привітала науковців Харківщини з професійним святом.

 

Звертаючись до вченої громадськості, керівник області передала слова привітання Президента України з Днем науки.

«У 2018 році ми відзначатимемо ювілей – 100 років – Національної академії наук України, яку 2 місяці тому поповнили ще 11 представників нашої області. Я переконана, що початок нового століття стане для наукової Харківщини етапом нових злетів та нових перемог, – сказала Юлія Світлична. – І це не мрії. Це плани, які ми з вами втілимо в життя. Настав час створити належні умови для розвитку науки в Україні: законодавчі, фінансові та інституційні. І Президент України приділяє цим стратегічним питанням особисту увагу. Вже створена Національна рада з питань розвитку науки та технологій, уже запроваджено реформу в освіті, і вже відкриті двері для доступу до європейських проектів і програм. На часі – створення Національного фонду досліджень. Усе це – перші складові системи управління можливостями в науковій сфері, які запроваджуються на рівні держави, а Харківська область сьогодні максимально включена в цей процес».

Голова ХОДА відзначила, що в області діє перша та єдина нині в Україні програма «Наукові обрії Харківщини».

«Це стипендії найкращим науковцям та інші спільні проекти, які вже зараз починають приносити результат, – сказала Юлія Світлична. – Лише за останній час на Харківщині було відкрито рекордну кількість інноваційних структур. Це науково-дослідні та навчальні лабораторії, центри трансферу технологій та інші сучасні формати, які дозволяють молоді розкрити свій потенціал. Цілеспрямовано та системно ми починаємо формувати попит на нові ідеї, нових фахівців, а також на нові розробки».

Вітаючи колег зі святом, керівники провідних вишів Харківщини (НЮУ ім. Я.Мудрого та ХНУ ім. В.Н. Каразіна) Василь Тацій та Віль Бакіров також відзначили підтримку, яку надає розвитку освіти та науки в області голова ХОДА.

«За нашої ініціативи та підтримки голови ХОДА пройшов торік та пройде цього року міжнародний юридичний форум, де будуть обговорюватися не тільки питання розвитку правової системи України, але питання правової науки взагалі», – відзначив ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У ході святкування Дня науки голова ХОДА вручила дипломи 40 обласним стипендіатам у галузі науки: 20 видатним та 20 молодим вченим.

«Думаю, що це гарний стимул для того, щоб продовжувати свою дослідницьку роботу. Будемо й надалі підтримувати науку, тому що це наше майбутнє», – відзначила керівник області.

Вона також вручила подарунки переможцям Першого обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини», грамоти ХОДА та подяки голови облдержадміністрації науковцям регіону.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=qhIVLjLeYZ4{/youtube}