У Лозовій не обиратимуть голову тергромади +vd

Лозову, як і решту міст обласного значення, за новим законопроектом, автоматично визнали спроможною об’єднаною територіальною громадою. Тепер об’єднуватися сільські  та селищні ради будуть за спрощеною системою та не обиратимуть голову утвореної громади. Ним автоматично стане нинішній міський голова. Про те, як тепер мають об’єднуватися громади, розповіли регіональні консультанти асоціації міст України на засіданні з керівниками міста та району 16 травня.

За перспективним планом, на Лозівщині мають створити 2 об’єднані громади з центрами у Краснопавлівці та Лозовій. Однак керівники міста зауважують, спроможною вважають все ж одну громаду з центром у Лозовій. З таким рішенням не погоджуються мешканці Краснопавлівки та Орільки. Вони бажають створити власні громади. У деяких населених пунктах Лозівщини люди побоюються об’єднуватися з містом.

Консультант Харківського регіонального відділення асоціації міст України Наталя Олексенко зауважила, саме добровільно об’єднавшись, села у складі об’єднаної громади отримають додаткові кошти від держави та зможуть отримувати допомогу за міжнародними грантовими програмами.

Зараз на Харківщині вже об’єдналися 16 територіальних громад. Наталя Олексенко запевнила, усі вони розвиваються, отримують обіцяні привілеї від держави та не шкодують про свої рішення об’єднатися. Жінка додала, сподівається, що і Лозівщина у найближчий час скористається можливістю отримувати додаткові гроші на розвиток.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=EOWDM4wjm-E{/youtube}