Вибір дивану-ліжка: як придбати диван, який стильно і гармонійно впишеться в інтер’єр кімнати?

Диван-ліжко – це багатофункціональна й практична деталь для дому. Цей елемент інтер’єру водночас поєднує в собі функцію зручного дивану та комфортного ліжка для сну. Саме тому усім прихильникам сучасного інтер’єру варто звернути увагу на дивани-ліжка. Пропонуємо переглянути каталог сайту «Дивани для Нірвани» за посиланням ddn.ua/ua/dyvan-lizhko.htm, аби переконатися, що дивани-ліжка можуть бути абсолютно різними в плані стилістики, форми, розмірів і т.д.

Також рекомендуємо дізнатися, як правильно та гармонійно підібрати диван-ліжко, який впишеться в стилістику кімнати!

З яких тканин створюють оббивку для диванів-ліжок?

Перш за все варто звернути увагу на матеріал, з якого створена оббивка дивану-ліжка. Найбільш популярними та розповсюдженими є такі матеріали:

  • натуральна шкірка;
  • замінник шкіри – екошкіра;
  • бавовна та інші натуральні матеріали;
  • вельвет;
  • замша;
  • жаккард.

Вибір матеріалу та кольору

Легкі натуральні матеріали на кшталт бавовни ідеально доповнять кімнату в сучасному дизайні стилістики «мінімалізм». Такі дивани-ліжка чудово комбінуються з дерев’яними деталями та меблями і додають свіжості кімнаті. Натомість більш цупкі матеріали на кшталт замші чи товстої шкіри підійдуть для просторих та вишуканих кімнат, для елегантних спалень в бароковому стилі. Хоча ці тканини теж впишуться в мінімалістичну концепцію, варто зауважити, що цупкі матеріали темного кольору можуть візуально робити приміщення меншим.

Вельветовий диван-ліжко – дуже актуальний та сучасний варіант. При цьому наймодніші кольори вельвету – насичений фіолетовий, жовтий, червоний. Вони підійдуть для дитячої спальні, а також для спальні в яскравому дизайні. Оригінально та продумано виглядає доповнення яскравого вельветового дивана вставками такого ж кольору на стінах, стелі чи в елементах інтер’єру.

Деталі – найважливіший елемент усіх меблів

Не забувайте, що деталі грають ключову роль при виборі дивану-ліжка. Зверніть увагу на модні принти і візерунки, які зроблять диван унікальним та стильним:

  • геометричні принти, особливо лінії та смужки (і вертикальні, і горизонтальні);
  • принт у вигляді горошку;
  • абстракції;
  • квітковий принт.

Принт може як перегукуватися з елементами інтер’єру кімнати, так і бути самостійним акцентом. Зверніть увагу на модний принт у вигляді квіток – він дуже стильно виглядає у вигляді головного акценту всієї спальні чи іншої кімнати, де розташований диван-ліжко.

Також зверніть увагу на такі деталі, як підлокітники і міні-столики та полички на дивані. Вони водночас модні, яскраві і практичні.

Вибирайте диван-ліжко – функціональний та комфортний елемент меблів, який ідеально впишеться в стилістику спальні!