Лозівські правоохоронці підозрюють фермерку у шахрайстві

Мешканку Барвінкового підозрюють у шахрайстві. Про це повідомив прокурор Лозівської місцевої прокуратури Андрій Іванчак 24 травня.

До Лозівських правоохоронців звернувся місцевий мешканець. Він повідомив, знайома позичила у нього 42 тисячі доларів у борг та не повернула.  Мовляв, спочатку керівниця фермерського господарства взяла в борг у нього певну суму, після збору врожаю пшениці гроші повернула. Того ж дня жінка знову попросила грошей, однак вже більше – 42 тисячі доларів. Їх вона наче б то планувала витратити на покупку техніки та посів соняшника.  Ці гроші у вказаний термін керівниця не повернула. Тоді знайомі заключили офіційно завірений нотаріусом договір позики. У ньому нотаріус переплутала сторони та вказала, що гроші у фермерки позичив її знайомий, а не навпаки, зазначають правоохоронці.

 Жінка цим скористалася і не лише не повернула гроші у вказаний у договорі термін, а й подала на чоловіка до суду. Наче б то це він позичив у неї гроші і не повернув. Фермерка вимагала повернути 42 тисячі доларів та сплатити пеню, розповів Андрій Іванчак.

Правоохоронці інкримінували жінці шахрайство, вчинене шляхом зловживання довірою та  умисне зловживання владою, з метою отримання неправомірної вигоди для себе.

За цими фактами жінці загрожує від 5 до12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати посади та займатися певною діяльністю терміном до 3 років.