На Харківщині розпочато будівництво хлібопекарського комплексу, що створить 1000 нових робочих місць

У закладанні першого каменю в фундамент будівлі взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична.

 

Новий комплекс на 12 тисяч квадратних метрів розпочали будувати в Харківському районі області. Завершити споруду планують протягом 7 – 8 місяців, після чого тут встановлять 14 виробничих ліній. Особливістю підприємства є можливість виробляти заморожені сорти хлібу та напівфабрикатів, що дозволить Харківщині вперше в історії експортувати хлібобулочну продукцію до будь-якої точки світу. Подібного сучасного підприємства в Україні ще не існує.

«Харківська облдержадміністрація завжди буде партнером відповідальному бізнесу, який сплачує податки, створює нові робочі місця, виплачує достойну зарплату працівникам та створює якісні, європейські умови праці, – підкреслила під час церемонії старту будівництва Юлія Світлична. – На підприємстві буде створено 1000 нових робочих місць. Середня зарплата складатиме 10 тисяч гривень».

Керівник області відзначила активізацію діяльності як іноземних, так і внутрішніх інвесторів у Харківській області.

«У нас є гарні приклади співпраці з інвесторами. Такі, як Харківський плитковий завод, який за місяць відкриє ще одну лінію. Є Харківський тракторний завод, що нарощує виробництво та підвищує заробітні плати. Упевнена, що той напрямок, який ми сьогодні відкриваємо, буде ще одним кроком для того, щоб підвищувати економічні та соціальні стандарти на Харківщині», – сказала голова ХОДА.

Вона звернулась до присутніх на заході представників майже 25 іноземних компаній з пропозицією розглянути можливості розвитку своїх виробництв на Харківщині.

Голова Національної асоціації промислового хлібопекарства Володимир Мисік назвав старт будівництва нового комплексу важливим результатом дворічної співпраці між асоціацією та Харківською ОДА. Він відзначив, що протягом останніх двох років керівником області Юлією Світличною була поставлена низка завдань, що сприяли розвитку пекарської галузі.

«Головою ХОДА були поставлені завдання побудувати нові млинові комплекси, і на сьогодні за 2 роки їх введено в експлуатацію до 10, у процесі проектування – ще 5. На останній зустрічі з Юлією Олександрівною ми обговорювали такий аспект як безпека продуктів харчування, зокрема – хлібу, та дотримання технологій у виробництві. Ще одне завдання, яке перед нами поставила голова ХОДА, – необхідність запаковувати весь хліб, що виробляється в Харківській області, і наш регіон першим в Україні за останні два роки вийшов на 100-відсоткове упакування хліба. Також Юлія Світлична поставила завдання реконструювати 3 заводи – Чугуївський, Куп’янський та Ізюмський. На сьогодні ці заводи збільшили потужність у 2 рази, адже їх хліб постачається не тільки в Харківську, але й у Донецьку та Луганську області», – розповів Володимир Мисік.

Він також висловив керівнику області вдячність за активну співпрацю з міжнародними партнерами щодо залучення інвестицій на Харківщину та налагодження контактів між регіонами та країнами. Зокрема, повідомив, що підписання угоди про співробітництво між Харківщиною та китайською провінцією Хейлунцзян уже дало результати: невдовзі буде створено декілька спільних українсько-китайських підприємств.

Під час урочистого заходу президент Міжнародної асоціації промислового хлібопекарства Джозеф Стріт відзначив вагомий вклад голови Харківської ОДА в розвиток хлібопекарської галузі та створення сприятливого інвестиційного клімату на території Харківської області.

         {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=s4rZQdwCWe8{/youtube}