Реконструкцію Куп’янського районного будинку культури продовжимо. Юлія Світлична

20 червня під час робочої поїздки до Куп’янського району голова ХОДА оглянула результати ремонтних робіт, які проведені в історичній, 145-річній, будівлі місцевого РБК.

 «Настільки якісно та яскраво районний будинок культури в Куп’янську не виглядав ніколи, – відзначила керівник області, оглянувши результати роботи будівельників. – До ремонту підійшли комплексно – зроблено й фасад, і внутрішні роботи. Залишилося завершити деякі інженерні споруди, роботи в фойє та актовій залі. Наступного року також плануємо провести внутрішні роботи в окремих приміщеннях, щоб повністю завершити об’єкт до 2019 року».

Районний будинок культури в Куп’янську наразі єдиним місцем у районі та місті, де проводять великі семінари, сесії та зустрічі. Глядацька зала будинку вміщає 300 глядачів. До 2015-го протягом 30 років у закладі не проводили жодних капітальних ремонтних робіт. Перші кошти на відновлення заклад отримав три роки тому –  завдяки сприянню ХОДА. За цей час у РБК провели комплекс ремонтних робіт. Тут капітально відремонтували покрівлю, замінили на енергозберігаючі 87 вікон, відремонтували глядацьку залу та фойє.

Цього року вже повністю завершили роботи з переоснащення системи опалення із застосуванням енергозберігаючих технологій. Також виділено кошти для облаштування глядацької зали – для неї закупають нові театральні крісла та меблі. Оновили останнім часом і матеріально-технічну базу закладу – для цього придбали театральні костюми, цифрову, відео- та музичну апаратуру.

Для завершення комплексної реконструкції в будинку культури залишилося провести ремонт у окремих кімнатах і санвузлах. 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=aKuQys5EGbI{/youtube}