До початку навчального року у Вільчанській школі зроблять новий спортивний зал

З вересня школа стане одним з опорних навчальних закладів Вовчанського району.

 

Школу у Вільчі побудували 25 років тому – коли будували селище для евакуйованих  мешканців зони ураження ЧАЕС. Сьогодні тут навчаються 185 учнів, майже 70% визнано постраждалими унаслідок аварії.

Вже 20 років, за словами директора школи Михайла Величанського, у закладі не ремонтували спортивний зал. Покрівля над ним прогнила і постійно протікала, через це стіни у залі також зіпсувалися, у дерев’яній підлозі з’явилися дірки.

У минулому році кошти на ремонтні роботи були виділені з обласного бюджету при співфінансуванні з районного. Над спортивним та актовим залами було замінено покрівлю, у спортзалі встановили енергозберігаючі вікна.

«Ми надзвичайно вдячні за підтримку керівництва обласної адміністрації. Ми чекали на це 20 років, – говорить директор школи. – У нас є дуже міцна волейбольна команда, яка посідає перші-другі місця на районних змаганнях, в цьому році посіла друге місце на обласних змаганнях. Їм потрібні умови для тренувань. І взагалі діти після уроків біжать у зал тренуватися. Це чудово, що вони проводять свій час тут, а не на вулиці».

Тепер, коли стеля спортзалу не протікає, можна приступити до внутрішніх робіт.

«До початку навчального року ми повністю замінимо підлогу, встановимо захисні конструкції на вікна, зробимо ремонт у приміщеннях. Також в залі буде оновлено інвентар», – розповідає начальник Вовчанського районного відділу освіти Андрій Бережний.

Оновлений майданчик для занять до нового навчального року отримають і вихованці дитячої спортивної школи Вовчанська – для них реконструюють міні-футбольне поле із синтетичним покриттям. Його використовують не тільки юні футболісти , а й дорослі команди, які беруть участь у районних та обласних змаганнях.

«Поле було побудоване 7 років тому, і вже вичерпало свої ресурси. У рамках обласної програми розвитку фізкультури і спорту ми отримали кошти на його реконструкцію, – розповів Андрій Бережний. –  Зараз на полі готують основу під нове покриття. Також тут встановлять нове огородження, замінять сидіння для глядачів, оновлять інвентар. Матеріали на об’єкт вже завезені».

Крім того у рамках обласної програми розвитку спорту в районі також встановлюють два спортмайданчики для шкіл, ще три тренажерні майданчики буде встановлено в опорних закладах за кошти районного бюджету.