Пірнали в ополонку та святили воду – лозівчани відзначили Водохреща +ft +vd

Лозівчани відсвяткували Водохреща. 19 січня у храмах святили воду, а біля водоймищ пірнали в ополонку. Цьогоріч сприяла погода – сильного вітру не було, наголошували пірнальники.

 Біля храмів Лозової утворилися черги з бажаючих посвятити воду. Люди розповіли, змерзнути не встигли, а прийшли, бо посвячена вода має цілющі властивості. Більшість лозівчан святили воду цілими сім’ями – підтримати традицію.

А от біля ополонки великих черг не було. Серед бажаючих пірнути – лозівчанин Юрій Анатолійович. Цьогоріч чоловік у свої 69 років пірнав вперше. Він не виключає, що моржуватиме і у наступному році.

Пірнати та освячувати воду добра традиція, наголосив настоятель Свято-Петро-Павлівського храму отець Петро. Однак священнослужитель зазначив, головне бути праведним не тільки у свята, але й в будні. Важливо і пам’ятати про наміри, із якими людина це робить, додав він.
Цьогоріч рятувальники та швидка чергували на базі ДЮСШ «Спартанець». Вхід був безкоштовним. Надзвичайних ситуацій під час пірнання 19 січня не було, повідомили рятувальники.

            {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=-_yZXZNS7_E&feature=youtu.be{/youtube}