У Лозовій знову цілодобово подають воду +vd

У Лозовій з 15 липня знову цілодобово подають воду.  Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична виступила гарантом того, що ситуацію із боргами «Лозоваводоканалу» поступово вирішуватимуть. Про це 17 липня, під час інтерв’ю, повідомив секретар Лозівської міськради Сергій Коба. 

За словами керівника, попри те, що вода є цілодобово, ситуація залишається складною. Водомережі вичерпали строк експлуатації. Така проблема і з водомережами Краснопавлівського КП «Вода», ними йде вода у Лозову. Труби іржаві, у місто вода доходить за 5 діб, тому вона такої якості, зазначив Сергій Коба. Щоб замінити труби, треба більше 50 мільйонів гривень. За допомогою місто зверталося до обласного керівництва та у Кабмін.

КП «Вода», що продає воду «Лозоваводокалу», винне енергетикам мільярд гривень, його не знеструмлюють, «Лозоваводоканал» знеструмили за борг, що менший в сотню разів, зазначив Сергій Коба. Регулярно приходять повідомлення про відключення.

Ситуація із «Лозоваводоканалом» загострилася, бо виникали проблеми із субсидіями, держава відмовлялася виплачувати різницю у тарифах, містяни знизили рівень проплат. Підприємству нічим розплатитися за воду та електроенергію.

Ситуацію погіршують лозівчани, які крадуть воду. Сергій Коба попросив містян допомагати виявляти крадіїв. Зараз проплати лозівчан трохи покращилися, секретар міськради подякував містянам за активність.

Небайдужих лозівчан, або тих, хто знає, як покращити ситуацію, запрошують на сесію міськради, що відбудеться 21 липня, о 10 годині, у районному Будинку культури. На сесії детально розглядатимуть роботу міського водоканалу. Бажаючі також можуть поставити питання керівництву, наголосив Сергій Коба. 

 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=wsGEUA_Fd4o&feature=youtu.be{/youtube}