На Лозівщині школярі отруїлися їдкою речовиною +vd

Троє школярів Смирнівського НВК потрапили до лікарні з отруєнням. За словами надзивчайників, діти отруїлися хімічною речовиною, яку вітром понесло з місцевого сміттєзвалища. Туди нещодавно викинули підозрілі бочки. Попередньо, у них – етілмеркоптан. Його додають до природного газу для їдкого запаху. Речовина токсична і небезпечна у великій концентрації.

Дітей зі скаргами на самопочуття забрали з уроків, іншим школярам запропонували тимчасово переїхати до села Веселе, оскільки у Смирнівці стоїть їдкий запах. Виїхати на спеціальному автобусі можуть також мешканці села. Люди скаржаться на нудоту і головний біль. Говорять, напередодні бачили фури з полтавськими номерами, які вивантажували бочки, і потім виливали з них прозору речовину. Селяни нарікають, на сміттєзвалище у Смирнівці постійно привозять небезпечні відходи, проблема тягнеться роками, але її не вирішують. Зараз деякі родини з малими дітьми виїжджають з села.
Районні управлінці, фахівці служби надзвичайних ситуацій зараз чекають на спеціальну комісію з Харкова, яка точно визначить речовину, що містилася у бочках.
Постраждалі діти, за інформацією надзвичайників, знаходяться у Лозівській районній центральній лікарні, їхньому життю ніщо не загрожує. Наразі вітер несе їдкий запах на Шатівку.

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=Yu2YT1Qyu_w&t=80s{/youtube}