Лозівський та Панютинський профліцеї протестували під міськрадою +vd

Трудовий колектив, батьки та учні Лозівського та Панютинського профліцеїв протестували під будівлею Лозівської міськради. 12 березня, о 15.15, люди зібралися з плакатами та вимагали від міської влади скорішого вирішення проблеми фінансування навчальних закладів.

Люди наголосили, вже 2.5 місяці трудові колективи профліцеїв не отримують зарплат, а учні – стипендій. Лозівчани вимагали від міської влади віддати зароблені кошти.
Поспілкуватися з протестувальниками вийшов мер Сергій Зеленський. Він запевнив, у міському бюджеті немає грошей для фінансування профліцеїв. Він зазначив, на міському рівні питання вирішити не можливо, адже зміни до бюджету щодо того, щоб заклади профтехосвіти фінансувалися з обласних бюджетів вже майже місяць не підписує Президент України.
Протестувальники розповіли, 18 березня збираються їхати мітингувати під адміністрацію Президента України. Сергій Зеленський підтримав цю ініціативу та пообіцяв усім бажаючим батькам і працівникам навчальних закладів профінансувати поїздку до столиці. До Києва поїхати разом з делегацією від навчальних закладів та представниками міськради пообіцяв і сам мер.
Нагадаємо, в кінці минулого року Верховна Рада проголосувала державний бюджет на 2016 рік. За ним фінансування профтехосвіти передали місцевим бюджетам. Лозівська міськрада відмовилась фінансувати Лозівський та Панютинський профліцеї через брак коштів. Підтримати заклади профтехосвіти депутатським запитом попросив нардеп Анатолій Гіршфельд прем’єра Арсенія Яценюка 29 січня. 4 лютого Верховна Рада внесла відповідні зміни до Бюджетного кодексу-2016, за якими профтехліцеї мали б фінансувати з держави та області. Але зміни до бюджетного законодавства не підписує Президент України.

         {youtube}cUU5Gi9k9iQ{/youtube}