Лозівські перевізники зобов’язані перевозити пенсіонерів по 2 гривні без обмежень у кількості +vd

Лозівські водії маршруток не повинні обмежувати кількість пенсіонерів, які можуть їздити за 2 гривні. Про це повідомив секретар Лозівської міської ради Сергій Коба 1 березня.

В перший день підвищення вартості проїзду у маршрутках міста, зранку, 1 березня пенсіонери поскаржилися на те, що їх обмежують у можливості проїхати за зниженою ціною. Дозволяють проїхати за 2 гривні тільки 3 пенсіонерам.

У міській раді пояснили, маршрутники не повинні обмежувати людей похилого віку у пересуванні. Один із водіїв, який не пускав усіх бажаючих проїхати за зниженою ціною, після розмови із керівництвом міста, вибачився за свій вчинок, розповів секретар міськради Сергій Коба.

Рішенням про підвищення вартості проїзду до 4.50 маршрутники залишилися не задоволені.  Скоріше за все, вони вирішили влаштувати своєрідний протест, припустив Сергій Коба.  Посадовець зазначив, перевізники спочатку пропонували підвищити ціну до 6.50, потім погодилися на 5 гривень.

До 5 березня у автобусах та на зупинках планують розвісити розклад руху пільгових рейсів. Також пільгові маршрутки облаштують  спеціальними табличками, повідомили у міськраді.

Нагадаємо, рішення про зміну вартості та умов проїзду прийняли на засіданні виконкому міськради 28 лютого. З 1 березня вартість проїзду у маршрутках подорожчала на  гривню. Тепер містяни платять по 4.50. Пенсіонерам скасували 3 пільгових місця на різних маршрутах, тепер вони платитимуть по 2 гривні, або зможуть проїхати безкоштовно на пільгових рейсах. В усіх маршрутках безоплатно зможуть їздити лише 15 категорій пільговиків, таких у Лозовій 4.5 тисячі, пенсіонерів  – 21 тисяча. Серед пільговиків  – інваліди 1 групи, чорнобильці, афганці, учасники війни. 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=rM4jIkZFxx4&feature=youtu.be{/youtube}