Медицину Лозівщини об’єднуватимуть в Лозівську міську лікарню +vd

Об’єднання медицини Лозівщини 11 листопада прокоментував перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков. Зазначив, поки юристи та фахівці з комунального майна міста, району та медзакладів вирішують організаційні питання – як правильно оформити об’єднання на папері, щоб було швидше та дешевше. А вже за тиждень підготують робочий план об’єднання – процес детально розпишуть по крокам. Почнеться він з Нового року.

Про об’єднання медицини Лозової і Лозівського району перший заступник міськголови поки говорить дуже обережно. Наголошує, це робиться для пацієнтів, щоб покращити якість медичного обслуговування, чи великою буде економія від злиття ще невідомо.
Зливатимуть медицину Лозівщини у Лозівську міську лікарню. Сімейники та вузькі спеціалісти всі матимуть роботу. Єдине – працювати одразу на кілька ставок навряд вже вийде. Обслуговуючий персонал планують скорочувати, говорить Олександр Жидков. За попередніми планами, стане менше і медичних будівель. Нинішню районну поліклініку планують перевести у приміщення ждлікарні, бо вона у кращому технічному стані. Можуть об’єднати стаціонари – на базі міського.
Щоб не наробити помилок, у робочу групу з об’єднання медицини Лозівщини включили 3 десятки спеціалістів міста та району. Посадовці братимуть до уваги і думки лозівчан, хоча громадських обговорень не планують, зазначив Олександр Жидков.
Щодо до сільської медицини, ФАПИ не скорочуватимуть. Селяни отримуватимуть медичні послуги на тому ж рівні, запевнив перший заступник міськголови.

               {youtube}_iWaMP7Mgik{/youtube}