Лозівські підприємці платитимуть у 4 рази більше за нежитлову нерухомість, а деякі – у 12 +vd

Цьогоріч Лозівська міська рада збільшила податок на нежитлову нерухомість. Бізнесовці платитимуть у 4 рази більше, а деякі – у 12 разів, порівняно з минулим роком, повідомив головний економіст Лозової Сергій Гранкін.

 

Підприємці, які сплачують податок на землю, сплачуватимуть 1 % на рік від мінімальної заробітної плати, а ті, хто за землю не платить, – 3 %.

Інші податки, які затверджує міськрада, не зміняться. Єдиний залишиться на рівні минулого року – 10 % від мінімальної заробітної плати для платників 1 групи, та 20 % – для 2 групи. Однак збільшиться сума сплати, адже зросла мінімальна зарплатня, зазначив Сергій Гранкін. З акцизним податком така ж ситуація – він становитиме 5%.

За минулий рік у Лозовій податківці зібрали за цими податками понад 21, 5 млн. грн: понад 10 мільйонів гривень єдиного податку, більше 11 мільйонів – акцизного та більше півмільйона отримали з податку на нерухомість. Цього року планують зібрати набагато більше. Зокрема, з податку на нежитлову нерухомість у місті збираються отримати 2 мільйони гривень. Ними планують компенсувати  видатки на харчування молодшокласників, яке держава відмовилась фінансувати, повідомив секретар Лозівської міської ради Сергій Коба.

          {youtube}l4SZGYZ248c{/youtube}