Вибухи на Балаклійському та Лозівському арсеналах — схожість та відмінність +ft

О 3 годині ночі 23 березня у місті Балаклія Харківської області на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

Із Балаклії і сусідніх сіл евакуювали 20 тисяч осіб. Є інформація про двох травмованих. Згодом повідомили, що площа пожежі на військових складах в Балаклії збільшилася, а локалізувати загоряння поки не вдалося.

Радіус 50 км від епіцентру вибухів оголосили надзвичайною зоною. На місці події від ДСНС задіяли 330 рятувальників та 55 одиниць техніки. Привели у готовність резервні сили та засоби ДСНС, у тому числі 12 піротехнічних розрахунків. Загалом до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучили близько 500 чоловік та 150 одиниць техніки. Охорону правопорядку забезпечують представники Національної поліції України.
Звичайний рух транспорту на залізничній станції “Балаклія” призупинили, тепер його організовували за резервною схемою.

Харківгаз частково зупинив газопостачання міста – без газу в Балаклії залишилися 15 тисяч осіб. Над містом закрили небо – польоти заборонені в радіусі 40 км від палаючих складів.


«Локалізація пожежі і вибухів може тривати від 2-3 діб і більше. Як це було в Сватове, Лозовій, Новобогданівці …», – повідомив радник глави Міністерства внутрішніх справ Іван Варченко.

Фото з інтернету