Лозівчанин 5 років не міг оформити землю – допоміг Анатолій Гіршфельд +vd

Понад 5 років мешканець села Яковлівка Дмитро Шкуренко не міг отримати документи на 24 гектари землі. Київські земельники щоразу знаходили нові помилки у паперах.

 

Процес можна було пришвидшити за «винагороду», говорить чоловік, однак для Дмитра було принципіально законно добитися правди.  

Чоловік скаржився в прокуратуру, райдержадміністрацію, але документи з Києва все одно повертали на доопрацювання. За словами Дмитра, справа зрушила лише після звернення до народного депутата Анатолія Гіршфельда. У грудні чоловік був на прийомі у нардепа, а у лютому йому зателефонували з Києва і попросили забрати готові документи.

Проблема виділення і оформлення землі – одна з основних в окрузі, говорить народний депутат Анатолій Гіршфельд. Переконаний, необхідно реформувати Держкомзем, більше повноважень у земельних питаннях віддавати сільським радам. Нардеп здивований, чому про проблему Дмитра Шкуренка йому не повідомили раніше, щоб людина не чекала стільки років.

 «Те, що виникло питання зі Шкуренко, говорить про неефективність сьогоднішньої виконавчої влади.  Він не вирішив питання з районною держадміністрацією, хоча її прямий обов’язок – вирішувати подібні питання.  Я ж не зробив нічого надприродного.  Я зумів дійти до керівництва, написати  депутатський  запит, не один а три, – і в кінці кінців  вирішив цю проблему.»  

  {youtube}DgQBaAPcAkI{/youtube}