У Лозовій депутати не підтримали створення органів самоорганізації населення +vd

На останній сесії міськради, 27 травня, на розгляд депутатів винесли відразу два прохання створити будинкові комітети в багатоповерхівках – на 9-му та 5-му мікрорайонах, однак рішення депутатів було не на користь мешканців. Розібратися у ситуації обіцяв міський голова Сергій Зеленський. Він зустрівся 1 червня з мешканцями 1 будинку на 9 мікрорайоні, де відповів на всі питання.

Жильці розповіли, поки їм не дозволять створити будинковий комітет, вони не можуть контролювати комунальників.
На думку секретаря міськради Сергія Коби, мешканці просто ще не готові об’єднуватися, бо не можуть навіть організуватися прибрати під’їзд.
Обговорили на зустрічі складнощі з приватизацією. Виявилося, у будинку є приватизовані приміщення, однак оформити документи і на інші помешкання ніяк, через відсутність техпаспору на будинок. А щоб отримати документ, треба розібратися з переплануваннями у 9 квартирах, повідомив головний інженер “ЖУКа” Дмитро Стусенко. Він зазначив, якщо займатися тільки цим будинком, потрібно приблизно місяць.
Відповідь керівництва міста стосовно приватизації людей повністю задовольнила, розповіла жителька 1-го будинку на 9-му мікрорайоні Любов. А от стосовно створення ОСН, хотілося отримати конкретних пояснень. Як і щодо будинкового теплолічильника. У квартирах колишнього гуртожитку взимку – 11 градусів тепла, а платять, як за 20, скаржаться люди.
Ситуацію у 1-му будинку на 9-му мікрорайоні триматиме на контролі нардеп Анатолій Гіршфельд, пояснив його помічник Олександр Неділько.

{youtube}WX93b55zXlI{/youtube}