Лозівчани вимагають справедливого покарання для рома, якого підозрюють у нападі +vd

У Лозовій 14 червня звільнили з-під варти рома, якого підозрюють у нападі на хлопця. 25-річного парубка поранили у живіт 10 червня.

15 червня небайдужі містяни зібралися під будівлею Лозівського міськрайонного суду та вимагали пояснень, чому порушника відпустили. До людей вийшов секретар міськради Сергій Коба. Він порадив поговорити з прокурором та з’ясувати, як оскаржити рішення суду.
Після цього всі присутні перейшли до прокуратури. Там до активістів вийшов перший заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Максим Ворвуль. Він пояснив, підозрюваному призначили покарання у вигляді цілодобового домашнього арешту. За виконанням постанови стежить поліція.
Оскаржити рішення суду може тільки потерпіла сторона, тобто адвокат пораненого хлопця. Батьки потерпілого вирішили найняти адвоката та добитися хоча б ізоляції нападника. Потерпілий досі знаходиться у стабільно важкому стані.
Це не перший випадок безкарної жорстокості з боку ромів, переконують активісти. Наприкінці квітня троє чоловіків ромської національності побили лозівчананина та його сусіда за зауваження про перевищення швидкості. За словами потерпілого, нападники вийшли з автівки і побили його та знайомого. Чоловікові зламали ногу і пошкодили обличчя. Потерпілий вже витратив понад 10 тисяч гривень на лікування, і воно продовжується. Нападників не знайшли.

{youtube}8u7RI1BkMe8{/youtube}