На Близнюківщині 73 річницю визволення від фашистських окупантів відсвяткували етнофестивалем +vd

На Близнюківщині 73 річницю визволення від фашистських окупантів відсвяткували етнофестивалем. 17 вересня до села Надеждине з’їхалися гості з сусідніх районів та сіл, аби подивитися на кінні перегони та козацький бойовий гопак, а також послухати бандуристів з Києва та посмакувати національними стравами – борщем та галушками.

 Фестиваль вирішили провести, аби показати людям красу українських традицій та козацтва. Познайомити мешканців Близнюківщини з народними ремеслами, побутом та кухнею, розповів організатор свята Костянтин Цяпка. Чоловік зазначив, давно планував провести подібний захід.

Показати свої вміння на фестиваль приїхали танцювальні та вокальні колективи району. Поробки та смаколики продавали народні умільці. Особливі гості – юні гирьовики, вихованці Близнюківської районної дитячо-юнацької спортивної школи. Серед них чемпіони України, Европи та світу.

Зі сцени присутніх привітали керівники району і села та побажали учасникам змагань перемог та наснаги.

У командній естафеті виграли Володимир Хижняк та Василь Северин. Кращим у скачках двічі ставав Володимир Хижняк. У бігах на спеціальних двоколісних візках-«качалках» переміг Михайло Мірошниченко, у змаганнях на возах – Сергій Величко. Приз за кращу упряжку східного регіону отримав Євгеній Кузьменко. Перемогу у танцях на конях одержали Оксана Інкіна та Ігор Співак. Переможців нагородили кубками та медалями. Відзначили також представників Харківської зооветакадемії, які влаштували показові виступи.

           {youtube}6xIbNMKzOwk{/youtube}