Як вибрати двоярусне ліжко

 

Спробуйте відшукати в наш час хоча б одну дитину, яка б відмовилася від володіння двох’ярусної ліжком. Дана модель має на увазі для малюка цілий світ, справжній власний будинок. Тому при виборі такої ліжка слід звертати увагу не тільки на її конструктивну особливість, а й те, наскільки вона буде безпечна для вашої дитини.

Варіантів двоярусних ліжок в магазинах існує велика кількість. Наприклад, вам можуть показати модель для однієї дитини, де на верхньому ярусі розташовано спальне місце, а на нижньому – шафа, диванчик і письмовий стіл. Такий диван може також використовуватися в якості спального місця, особливо, якщо у вашій родині кілька дітей.

Така ліжко буде хороша в будь-якій квартирі. Якщо у вас велика дитяча і дві дитини, ви без жодних зусиль зможете придбати дві таки моделі. Тоді у кожного малюка буде окреме власне місце (стіл або шафа), за яким зазвичай діти доглядають краще, ніж за загальним. А якщо дитяча кімната в квартирі зовсім маленька або ж такий взагалі немає, то подібна ліжко, що складається з двох ярусів, стане вашим єдиним порятунком в постійній боротьбі за вільні квадратні метри.

Вибираючи двухярусні ліжка, головним чином, необхідно звернути увагу на її міцність. Варто перевірити її ніжки – вони повинні бути стійкими і виключати будь-похитування. Не треба спокушати себе красивими, фігурними підпорами, так як їх міцність у кілька разів буде менше, ніж у товстих ніжок. Одним з кращих способів перевірити міцність ліжка буде, якщо піддати її справжньому випробуванню, самостійно забравшись на верхній ярус. Причому дана дія ви будете повинні виконати точно так же, як і дитина, а не як доросла людина. Якщо ліжко вас витримає, вважайте що випробування пройдено.

Ще одним не менш важливим пунктом перевірки буде висота бортика верхнього ярусу ліжка, оскільки вони створені спеціально для того, щоб забезпечити повну безпеку під час сну. Варто пам’ятати, що її висота повинна бути не менше 30 сантиметрів.

Якщо ви з якихось причин не маєте можливості оглянути ліжко перед покупкою безпосередньо в магазині, тоді вам при покупці буде необхідно спиратися на наступне правило. Слід звернути особливу увагу на сходи, так як основна загроза для дітей безпосередньо залежить тільки від неї. Вона повинна бути оснащена зручними поручнями, а її установка повинна бути проведена не в вертикальному положенні, а більш-менш в нахиленому стані.

Існує ще один важливий критерій при виборі ліжка – це матеріал, з якого вона зроблена. Адже якщо всі меблі в дитячій кімнаті, буде виготовлена з натурального дерева, то занепокоєння за дитину, а точніше за його здоров’я зовсім не буде. Тому найкраще, що ви можете вибрати для свого малюка – це меблі з натурального дерева, наприклад, з берези, дуба або бука. При необхідності в якості більш бюджетного матеріалу підійде вироби з сосни.

 

___________________

На правах реклами