Особливості отримання кредиту готівкою

Зібравшись придбати в кредит автомобіль, квартиру або інше майно, споживач стикається з особливостями автокредитування, іпотеки або іншими банківськими програмами, що мають свої специфічні труднощі. У цей момент на допомогу приходить досить поширений в даний час кредит готівкою, який відноситься до групи споживчого кредитування.

Існує кілька видів кредиту готівкою в залежності від позиції банку в цьому питанні і способу подачі документів. Найдоступнішим для позичальника буде, безумовно, бути отримання кредиту внаслідок спеціальної пропозиції від кредитора. У цьому випадку термін розгляду кредиту знижується до мінімуму, а список необхідних документів обмежений цивільним паспортом і, як правило, ще одним документом на вибір. Крім того, клієнт буде поінформований про фіксованою процентною ставкою, яка в цьому випадку рідко перевищує 20% і буде вільний у визначення терміну кредитування.

Наступним способом є отримання схвалення в банківських організаціях, що спеціалізуються на видачі експрес-кредитів. Тут необхідно уважно вивчити умови договору, оскільки, незважаючи на спрощену схему видачі, можливі досить серйозні «підводні камені». Як правило, процентна ставка і відсоток переплати за таким кредитом сильно завищені і можуть доходити до 30% річних. Слід звертати увагу на те, що даний спосіб найменш рентабельний і необхідний лише тоді, коли грошові кошти потрібні негайно і на досить короткий період часу.

І, нарешті, будь-яка людина може подати класичну заявку для отримання Кредит готівкою практично в будь-яку кредитну організацію. У цьому випадку клієнт отримує великий інструментарій дій. Великими перевагами позитивного рішення будуть наявність у нього заставного майна (бажано, нерухомого), постійного місця проживання та роботи зі стабільним доходом, а також позичальників і поручителів. До мінусів такого способу, безумовно, відноситься список вимог до клієнта. Він може варіюватися від декількох документів до довгих списків на декількох сторінках. Банківські організації пред’являють різні вимоги в цьому випадку – людина повинна відповідати віку, регіону проживання і прописки, мати постійне місце роботи. Крім того, буде потрібно офіційно підтвердити рівень доходу довідкою з відміткою бухгалтерії або, в окремих випадках, довідкою за формою банку. Якщо ж за кредитом готівкою звертається громадянин, який є індивідуальним підприємцем, доведеться ще надати копії зданих декларацій з відміткою податкової інспекції за певний період. Наявність інших документів, що характеризують особу позичальника. Буде вітатися в відділенні банку і, безумовно, позитивно позначиться на ухваленні рішення про видачу кредиту готівкою.

Незалежно від того, який спосіб вибере клієнт, необхідно пам’ятати про кілька аспектів. Первинну заявку на отримання кредиту готівкою можна подати не тільки в відділенні банку, але і онлайн на сайтах кредитних організацій. Але це буде лише перший крок, оригінали та копії необхідних документів все одно в подальшому доведеться приносити особисто. Крім того, позитивне рішення банку буде гарантовано практично будь-якому позичальнику при дотриманні декількох умов – позитивна кредитна історія і відсутність прострочених платежів, відсутність діючих кредитів з великим щомісячним платежем, а також доказ платоспроможності.