Чернівчани хочуть мати свій бейсбольно-софтбольного спортивний центр

Відповідна електронна петиція на сайті Чернівецької міської ради за 27 днів набрала 256 з 250 необхідних підписів. До слова, вона одна з небагатьох, яка ще до кінця відведеного на збір підписів терміну, набрала необхідну підтримку серед жителів міста.

«З 1986 року в місті Чернівці розвиваються олімпійські види спорту – бейсбол і софтбол. Більше 30 років відбувається цей процес, чернівецькі софтболістки брали участь ще в перших чемпіонатах СРСР, на сьогодні софтбол поступається бейсболу в розвитку, на це є об’єктивні причини і одна з них – відсутність спеціальної будівлі для цього виду спорту. На відміну від софтболу, бейсбол вдалося утримати на плаву завдяки побудованому бейсбольному полю за містом Чернівці. Але, на жаль, трансфер до місця занять і змагань для дітей є дуже проблематичним – тільки в одну сторону йде годину на добирання до місця тренувань. Багато років місто являє в чемпіонатах України у вищій лізі команда «Соколи», підготовлені призери та чемпіон Європи як серед клубних чемпіонатів Європи, так і в збірних командах України. Багато років бейсбол займає перше місце серед ігрових видів спорту в Чернівецькій області за рейтинговими показниками. На тлі петицій про будівництво спортивних споруд та про їх недостатню кількість для занять дітей та молоді спортом з бейсболом і софтболом взагалі немає ніякого споруди на території міста Чернівці. Тому виникла потреба звернення з петицією до Чернівецького міського ради з проханням про виділення земельної ділянки і будівництва бейсбольно-софтбольного центру в місті Чернівці », – йдеться в тексті електронної петиції, автором якої є чернівчанин Ростислав Гринчук.

Повідомляють новини Чернівці ТРК з огляду на те, що звернення про створення бейсбольно-софтбольного спортивного центру в Чернівцях набрало необхідну кількість голосів, його протягом 10 днів повинні розглянути місцеві органи влади.

__________________

На правах рекламы

https://sigmatv.net.ua/useful/10096-chto-dolzhno-bit-v-bazovom-garderopbe