Фінансова стабільність є запорукою розвитку держави. Юлія Світлична

16 травня голова ХОДА привітала працівників банківської сфери Харківщини з професійним святом.

 

Керівник області відвідала Харківський навчально-науковий інститут Університету банківської справи, де зустрілася зі студентами та викладачами вишу, а також вручила нагороди кращим працівникам банківської сфери регіону.

«Вітаю всіх працівників банківських установ, усіх, хто присвятив життя банківській справі, з професійним святом – Днем банківського працівника, – звернулась до всіх присутніх керівник області. – Банківська сфера повинна не тільки шануватися, але в кожній державі ця сфера повинна розвиватися. І мені приємно, що банківська сфера Харківської області – в авангарді країні».

Юлія Світлична відзначила прогресивність та креативність харківських банкірів та велику кількість ініціатив, які надходять від них. А також – результати, які є від реалізації спільних ініціатив.

«Минулого року ми підписали меморандум із Банківським союзом та Університетським консорціумом, а вже цього року вітаємо переможців турнірів із фінансової грамотності, відкриваємо нові навчальні комплекси та безкоштовно навчаємо всіх охочих харків’ян фінансовій грамотності, – відзначила Юлія Світлична. – Фінансова стабільність є запорукою розвитку кожної держави. Наскільки буде стабільною її фінансова система, настільки розвиватиметься економіка».

Керівник області наголосила, що розвиток банківської сфери є особливо важливим у процесі інтеграції України до Європейського союзу.

«Зараз ми з вами можемо користатися новими ідеями, новими можливостями та механізмами, які надає інтеграція до європейського суспільства. Також учора в нас була зустріч з Послом США в Україні Марі Йованович, і ми домовилися про розширення наших можливостей інтеграції, в тому числі бізнесу та банківських сфер, в економіку Харківської області. Харків має особливу довіру міжнародних партнерів, адже ми розвиваємося та демонструємо результат», – сказала Юлія Світлична.

Директор Харківського навчально-наукового інституту ДЗВО «Університет банківської справи» Борис Самородов подякував присутнім на заході представникам фінустанов Харківщини за плідну співпрацю в процесі підготовки кваліфікованих кадрів та реалізації спільних проектів.

«Сьогодні необхідно працювати далі для того, щоб підвищувати рівень нашої Харківської області по всіх напрямках. Я дуже вдячний усім за підтримку, вітаю кожного з професійним святом банкірів. Я дуже вдячний керівництву області за те, що ініціативи, які ми намагаємося запропонувати, підтримуються», – сказав Борис Самородов.

Під час заходу Юлія Світлична вручила нагороди та подяки голови ХОДА кращім працівникам банківської сфери регіону.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=X_fBzZBRhRg{/youtube}