Зміцнюємо матеріально-технічну базу і сільських, і харківських шкіл. Голова ХОДА +vd

Керівник області привітала із завершенням навчального року учнів Харківського ліцею № 161 «Імпульс».

 

«Перед вами – непросте, але таке бажане доросле життя. Бажаю, щоб воно складалося з добрих справ, гарних ідей та особистісних перемог», – звернулася Юлія Світлична до 63-х випускників закладу.

У ході урочистостей вона передала учням ліцею нове спортивне обладнання та запевнила, що до початку нового навчального року заклад отримає ще більше подарунків – два мультимедійні кабінети природничих наук та обладнання для 1-х класів.

«Обласна державна адміністрація працює над тим, щоб зміцнювати матеріально-технічну базу не тільки сільських шкіл, а й шкіл міста Харків, – підкреслила голова ХОДА. – Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком, дозволяє нам спрямовувати додаткові кошти на розвиток області, у тому числі на сферу освіти. У цьому році на підтримку закладів освіти виділено вдвічі більше коштів, ніж минулого року. Зокрема, кошти спрямовано на обладнання та меблі для 1-х класів. Крім того, виділяємо значні кошти на придбання кабінетів природничих наук. На наступний рік у нас також – великі плани».

Під час свята Юлія Світлична вручила директору та вчителям одного з найкращих ліцеїв Харкова почесні відзнаки ХОДА.

Довідка. Загалом 25 травня святкові заходи з нагоди закінчення 2017/2018-го навчального року відбудуться у 771 закладі загальної середньої освіти області, де навчаються майже 240 тис. учнів. Останній дзвоник пролунає для 12,5 тисячі випускників 11-х класів і майже 21 тисячі випускників 9-х класів. За результатами навчальних досягнень претендентами на нагородження медалями є 793 учні Харківщини, з них 627 – золотими та 166 – срібними медалями.

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=3C8Wgm3oeZc{/youtube}