В університеті цивільного захисту відбувся випуск молодих фахівців

Із завершенням навчання лейтенантів цивільного захисту привітали голова ХОДА Юлія Світлична та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Цього року дипломи Національного університету цивільного захисту отримали 299 молодих фахівців – за спеціальностями «пожежна безпека», «екстремальна та кризова психологія», «екологія», «хімічні технології та інженерія», «цивільний захист та безпека» та унікальним напрямком «інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт».

«Майже вчора ви обрали справою свого життя рятувати, а вже завтра зможете на повну міць показати та довести, що ви гідні цієї справи, – сказала, звертаючись до випускників, Юлія Світлична. – Немає нічого більш приємного та більш відповідального, ніж рятувати життя людей. Вірю, що ви зробите все, щоб гідно пронести своє звання крізь роки. Бажаю якомога більше надзвичайно приємних подій у вашому житті!».

Керівник області передала всім присутнім слова вітання від Президента України Петра Порошенка та подякувала викладачам і батькам молодих рятувальників за надану ними підтримку й знання, а керівництву ДСНС України – за увагу, яку служба приділяє питанням зміцнення матеріально-технічної бази та підвищенню кваліфікації спеціалістів.

Микола Чечоткін відзначив відповідальність професії, яку обрали для себе молоді фахівці.

«Ви станете на шлях високої відповідальності, шлях прийняття нестандартних управлінських рішень, від яких буде залежати і ваша доля, і життя тих людей, котрим ви будете надавати допомогу, і життя вашого особового складу», – наголосив Микола Чечоткін.

Ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий подякував керівнику області за підтримку, яку вона надає вишу та всій молоді Харківщини. Він привітав випускників та побажав усього найкращого в подальшій роботі.

«Висловлюю впевненість, що ви будете достойно виконувати службові обов’язки, успішно застосовувати знання, отримані в університеті. Ми пишаємося вами, впевнений, що своїми успіхами ви будете примножувати славу навчального закладу», – сказав Володимир Садковий.