Понад 300 випускників отримали дипломи Академії Національної гвардії України +vd

Урочистий випуск молодих нацгвардійців відбувся на Меморіалі Слави в Харкові.

 

Участь в урочистостях взяли голова ХОДА Юлія Світлична та Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Офіцери – це еліта українського суспільства, яка базується на мужності, честі, відвазі та впевненості у вас, патріотах України. А дивлячись на кожного з вас, я впевнена, що майбутнє держави в надійних руках, – звернулась до випускників Юлія Світлична. – Ми пишаємося , що навчальний заклад, який готує військовослужбовців для правоохоронної системи, базується саме на Слобожанщині. Адже Слобожанщина стала оплотом усієї України».

Керівник області побажала молодим воїнам Національної гвардії «з гордістю і честю пронести цю велику місію – служити своїй державі».

«Я хочу, щоб кожен із вас запам’ятав цей день, – сказав молодим воїнам Нацгвардії Арсен Аваков. – Запам’ятав тому, що сьогодні він отримав диплом. Запам’ятав тому, що сьогодні він отримав довіру українського народу. Національна гвардія України має високу довіру українців – понад 50%. Українці покладаються на вас, очікуючи на захист  свобод та на захист від посягань ворога».

Серед понад 300 випускників – 207 отримали лейтенантські погони. 50 нових нацгвардійців – дівчата. У випуску 30 відмінників.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=9dpZ-xIl4kI{/youtube}