Робимо все для того, щоб спорт у Харківській області був доступним. Юлія Світлична +vd

15 червня голова ХОДА відвідала КДЮСШ «ХТЗ». Вона поспілкувалася з юними спортсменами та їх тренерами, обговорила робочі питання з керівництвом школи й ознайомилася з ходом ремонтних робіт в установі.

 

Також Юлія Світлична привітала гостей і учасників спортивно-масового заходу «Свято спорту та здоров’я», що відбулося в спортшколі.

«Щоб давати світу нових спортивних зірок, потрібні кілька складових, – зазначила керівник області. – Перша – це сама праця та бажання спортсменів. Звичайно, підтримка родичів і батьків. Однозначно, впевненість і наполегливість тренера. І, безумовно, хороші умови для того, щоб весь цей потенціал розкрити. Для того, щоб створити такі умови, ми робимо все можливе. У Харківській області розвиваємо та ремонтуємо інфраструктуру. У кожному районі з’являться футбольні майданчики зі штучним покриттям. Ми ремонтуємо спортивні школи та будуємо нові фізкультурно-спортивні комплекси, ремонтуємо басейни й будемо будувати нові. Закуповуємо обладнання та будуємо спортивні майданчики в опорних школах. Робимо все для того, щоб спорт був доступним».

Так, на ремонт і реконструкцію КДЮСШ «ХТЗ» за останні три роки з обласного бюджету направили близько 20,5 млн грн. Цим коштом у будівлях, де ремонт не проводили більше 30 років, провели комплекс робіт. Капремонти вже завершили в двох залах боксу, залах важкої атлетики та настільного тенісу, до ладу привели адміністративний корпус будівлі. Зараз реконструкція триває в легкоатлетичному манежі. Тут вже відремонтували покрівлю та інженерні мережі, утеплили фасад. Цього року роботи завершать, зокрема, замінивши спортивне покриття.

Також триває зміцнення матеріально-технічної бази закладу. Уже третій рік поспіль для спортшколи закуповують нове обладнання. У 2018-му його отримають секції вільної боротьби, важкої атлетики, сучасного п’ятиборства, тхеквондо ВТФ, кікбоксингу, фехтування, художньої гімнастики, кульової стрільби, футболу, легкої атлетики та регбі.

Значні зміни на краще, які сталися в школі, відзначив один з її вихованців – відомий український боксер-професіонал, чемпіон США за версією NABF в напівважкій вазі Олександр Гвоздик, який також став гостем спортивного свята в ДЮСШ.

«Ці місця мені добре знайомі. Перший раз я прийшов у зал 20 років тому й починав свій шлях саме з цих залів. І зараз, приїхавши сюди, я бачу, що наш спорт і «ХТЗ» не тільки живе, а й розвивається. І я хотів би сказати спасибі Юлії Олександрівні за те, що вона знаходить час підтримувати саме спортивну сферу. Адже спорт і фізкультура – це невід’ємна частина життя будь-якої людини», – сказав Олександр Гвоздик.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=0a-KcAgc9IQ{/youtube}