Реконструкція будівлі бек-офісу нового Вовчанського ЦНАПу закінчена

На завершальному етапі – фасадні роботи в будівлі фронт-офісу. Робітникам залишається виконати внутрішні роботи в приміщеннях, в яких жителі району будуть оформляти заявки на отримання адміністративних послуг.

 

«Новий центр надання адміністративних послуг буде працювати за принципом поділу на фронт і бек-офіс. У перший громадяни будуть звертатися за необхідною допомогою, він виключає контакт з представниками служб і, відповідно, можливість корупції. У бек-офісі розташуються представники служб, які будуть обробляти запити громадян», – пояснює глава Вовчанської РДА Віталій Мірошник.

Роботи над створенням нового ЦНАПу у Вовчанську почалися в 2017 році. Сьогодні бек-офіс практично готовий прийняти фахівців. Тут замінили дах, утеплили фасад, встановили вікна, замінили внутрішні комунікації та відремонтували приміщення. Залишилося доробити ганок, обладнати його пандусом.

За словами Віталія Мірошника, за підтримки з обласного бюджету роботи у фронт-офісі розраховують закінчити до кінця року.

Після завершення реконструкції Вовчанський ЦНАП надаватиме близько 75 послуг. Зокрема, жителі району зможуть отримати в центрі паспорт у вигляді ID-карти. Тут надаватимуть послуги земельного відділу, видавати пільгові посвідчення, дозвільні документи в будівельній галузі тощо.

Крім ЦНАПу, в будівлі буде розташовуватися податкова служба.

«Завдання, яке ставлять перед нами Президент та глава ХОДА Юлія Світлична, – зробити процес надання адмінпослуг максимально комфортним для людей. Тому ми вирішили розмістити всі служби максимально концентровано. Щоб якщо людина не зможе вирішити своє питання в центрі, йому не довелося їздити по місту – він просто зайде в сусідні двері», – говорить голова РДА.

Сьогодні в місті працює центр надання адміністративних послуг, але він не відповідає сучасним вимогам. Центр розташований у двох маленьких кімнатах, людям доводиться вистоювати черги в коридорі.

«Він обслуговує близько 900 осіб на місяць, це дуже велике навантаження, оскільки ресурси його вкрай обмежені. Будівництво нового ЦНАПу дозволить у рази збільшити кількість людей, які отримають послуги, і значно поліпшити умови роботи», – підкреслює Віталій Мірошник.

Крім того, на другому поверсі будівлі, в якому розташується фронт-офіс ЦНАПу, буде облаштовано службове житло для медпрацівників та інших фахівців.

«Нам потрібні молоді кваліфіковані кадри. Службове житло – це те, що може зацікавити фахівців їхати працювати в район, – пояснює голова РДА. – Також ці квартири допоможуть вирішити житлові питання переселенців або учасників АТО».

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=4G5IrctrzbE{/youtube}