Матеріал для ремонту – гіпсокартон

Гіпсокартон часто використовують при ремонті будинків, офісів та інших приміщень, для облицювання фасаду, стін і при будівництві перегородок. Даний вид будівельного матеріалу став продаватися зовсім недавно, але вже отримав популярність. Гіпсокартон Siniat набувають як фірми, так і приватні особи. Купити гіпсокартон можна на сайті www.siniat.ua.

З чого ж складається гіпсокартон?

В основі лежить гіпс, на нього накладено шар картону. Зверху картонне покриття більш гладке, ніж нижня. Існують розміри гіпсокартону від 1 м до 3 м.

Чим гіпсокартон краще за інших будівельних матеріалів?

  • матеріал екологічний, не шкідливий при використанні;
  • не вбирає вологу;
  • тримає тепло;
  • не важкий, що допомагає його швидко і легко встановлювати;
  • не займається;
  • добре поєднується з інтер’єром, допомагає приховати дроти і комунікації.

Мінуси використання гіпсокартону

Гіпсокартон є дуже крихким будівельним матеріалом, тому при монтажі необхідно бути гранично акуратним. Щоб матеріал зміг витримати навантаження, найкраще зробити каркас.

Також недоліком є і пропуск звуку. Цей нюанс можна вирішити: треба лише скористатися звукоізоляцією (наприклад, ватою), покласти її між листами гіпсокартону.

В яких випадках використовується даний вид будівельного матеріалу?

Гіпсокартон призначений для маскування нерівностей, створення різних перегородок, арок, також він простий у використанні, що зменшує витрати часу, і дешевше інших матеріалів.

Види гіпсокартону

  1. Сірий гіпсокартон. Він не стійкий до вологи і вогню. Такий гіпсокартон використовують в сухих приміщеннях.
  2. Стійкий до вологи. Найчастіше застосовується у ванних кімнатах, на кухні, при обробці стін і стелі.
  3. Вогнетривка гіпсокартон. Він стійкий до вогню, використовується в приміщеннях, де є великий ризик виникнення пожежі.
  4. Найбільш затребуваний гіпсокартон – вологостійкий і вогнетривкий.

Гіпсокартон виробляють самої різної довжини, а ширина становить до 2,5 м. З поширенням гіпсокартону багато стали виготовляти спеціальні профілі зі сталі, які збігаються з розмірами матеріалу. Товщина гіпсокартону найчастіше визначається застосуванням. Наприклад, при обробці стелі краще підійде гіпсокартон в товщину 30 мм.

Важливо знати, що при використанні гіпсокартону потрібно обов’язково слідувати інструкції. Застосовувати тільки за призначенням, звертаючи увагу на вид і на приміщення, в якому буде застосований матеріал. Необхідно використовувати спеціальні прилади при установці гіпсокартону, щоб не пошкодити матеріал.

Гіпсокартон універсальний, за допомогою нього можна втілити свої бажання і мрії, а також створити незвичайний і оригінальний інтер’єр.

 

_____________________

На правах реклами