Будинок з якого матеріалу найнадійніший і теплий

 

Серед будинків з будівельних каменів (цегли і різних блоків) найтеплішим є арболітний. Будівлі з сендіч-панелей за рівнем теплозбереження ідентичні каркасніков. Теплоізоляційні характеристики дерев’яних будинків багато в чому залежать від якості пиломатеріалу, використовуваного при зведенні житла.
Вибираючи теплі новобудови в Одесі потрібно звернути увагу на наступні види матеріалів, з яких зводять приватні споруди: брус, будівельний камінь, сендвіч-панелі.

Будинки з бруса – найбільш екологічні та обходяться значно дешевше цегельних. Крім цього, дерево має більш низький коефіцієнт теплопровідності, ніж цей будівельний камінь: 0,09 Вт / (м • К) проти 0,8 Вт / (м • К). Отже, воно набагато краще утримує в будинку тепло. Природна структура дерева нормалізує рівень вологості в будинку, тому повітря в таких приміщеннях рідко буває сухим навіть при використанні обігрівачів. Тому рівень комфортності проживання в такому житлі набагато вище, ніж в будинку з цегли.

З будівельних каменів (цегла, піно-і газоблок, бетонний блок) найтеплішим є арболіт. Цей камінь виготовляють із суміші бетону і тирси. Технологія виробництва арболіту допускає використання в якості наповнювача деревну стружку, дрібну тріску, суху хвою.

Теплі блоки з опілкобетона можна виготовити самостійно. Для цього знадобляться форма-опалубка і невеликий вибростол. Перед закладанням в цементно-піщаний розчин в тирсу необхідно додати вапно пушонку. Це запобіжить загнивання деревини та пученіє арболита. Будинок з опілкобетона є самим теплих з тих, які зведені за допомогою будівельного каміння.
Будівлі з сендвіч-панелей багато в чому ідентичні каркасніков. Вони мають один і той же тип утеплювача: пінопласт або його більш щільну модифікацію – пінополіуретан. Цей матеріал знаходиться всередині сендвіч-панелей і в стінах каркасніков.

Тому ці два типи будинків мають однакові теплоізоляційними характеристиками. У каркасному житловому будівництві як утеплювач можуть використовувати мінеральну вату. Але через високу гігроскопічності вона досить швидко втрачає свої теплоізоляційні властивості: отсиревает і осідає. Всі будівлі, збудовані за будь-який з цих двох технологій – каркасної і з сендвіч-панелей, добре зберігають тепло. Цей факт доводить те, що такі будівлі не потребують регулярного опалюванні в холодну пору року.

 

_________________

На правах реклами