Як вибрати чоловічий костюм

 

Класичний чоловічий костюм – це головна складова базового гардеробу чоловіка і невід’ємна частина індивідуального стилю. Елемент одягу, який повинен бути в шафі, не дивлячись на повсякденний спосіб життя, сферу діяльності і вік. Стильний чоловічий костюм високої якості є маркером успіху, благополуччя і впевненості в майбутньому.

Для офісних працівників, юристів, бізнесменів, політиків і представників інших професій, де ділової дрес-код є повсякденним, правильний вибір костюма – це основа чоловічого стилю. Навіть відсутність на горизонті подій, на яких може знадобитися костюм, не є приводом відкладати покупку цього найважливішого атрибута одягу.

Як повідомляє сайт https://legendaclass.com.ua/ua/produktsiia/cholovichyi-kostium сьогодні в індустрії моди існує безліч варіантів чоловічих костюмів для різних цілей. Наприклад, для особливо важливих офіційних заходів, для ділових переговорів, для урочистих подій, для носіння кожен день і так далі. У кожному разі костюм може відрізнятися за кольором, стилем, якістю тканини і іншим характеристикам.

Будемо відштовхуватися від потреб новачків в області моди, які ще не мають в наявності десятки варіантів костюмів на всі випадки життя, але прагнуть вдосконалити образ і урізноманітнити гардероб. Для цього відповімо на питання як правильно вибрати універсальний класичний чоловічий костюм і на що звернути увагу в першу чергу.

Для початку потрібно визначитися з типом костюма. Розрізняють чоловічі костюми двійки (піджак та брюки) та трійки (піджак, брюки, жилет) з однобортними і двобортними піджаками. Класичний і найбільш поширений варіант – це однобортний костюм-двійка. Двобортні костюми відносять до так званої старої школі і сьогодні використовують досить рідко.

Як правило, в класичному чоловічому однобортному костюмі передбачено не більше 2-3 гудзиків, при цьому нижній ґудзик піджака зазвичай не застібається. Сорочку і краватку рекомендується купувати одночасно з костюмом. Зрозуміло, найпоширеніший колір сорочки – білий.

Правильне поєднання кольорів в чоловічому одязі – вірна ознака гарного смаку. Для того щоб вибрати колір чоловічого костюма звернемося до порад експертів, які рекомендують, в першу чергу, базові універсальні забарвлення: темно-сірий, темно-синій і чорний.

Ці класичні кольори ідеально підходять як для особливих випадків – весіль, похорону, офіційних зустрічей, так і для повсякденного життя, якщо професія чоловіка передбачає консервативний стиль. Актуальними для будь-якого часу року. Традиційні костюми додають елегантності, а термін використання може розтягнутися не на один рік. Найпоширенішим вважається темно-синій колір.

Ще один базовий колір класичного чоловічого костюма – темно-коричневий. Часи, коли цей колір був неприпустимий в бізнес-середовищі залишилися в далеких 80-х роках минулого століття і сьогодні коричневий костюм дуже навіть широко використовується. Надалі можна урізноманітнити гардероб костюмами інших колірних оформлень.

Всі чотири перерахованих вище кольору чоловічих костюмів добре поєднуються з різними варіантами доповнень – сорочками, краватками, взуттям. Є маса варіантів для експериментів. При виборі кольору враховуйте індивідуальні особливості (колір очей, волосся, тон особи) та зовнішнє освітлення як в момент покупки, так і в залежності від місць подальшого застосування конкретного костюма.

 

_____________________

На правах реклами