Юлія Світлична привітала зі святом Першого дзвоника учнів Харківської гімназії № 12

3 вересня голова ХОДА відвідала навчальний заклад в Основ’янському районі, який єдиним у місті Харків минулого навчального року брав участь в експерименті з реалізації концепції Нової української школи.

«Сьогодні гарний день. День знань – це завжди можливість побачити друзів. Для першачків – познайомитись з тими, з ким будеш навчатися найближчі 12 років. А, можливо, будеш разом усе життя, – сказала Юлія Світлична, звертаючись до учасників та гостей свята. – Цей рік відкриє вас світу як особистостей. І ваші перші кроки в школі, ваші перші перемоги стануть найкращими та першими у вашому дорослому житті».

Керівник області побажала вчителям наснаги, терпіння та впевненості у своїй справі. Батькам – віри у своїх дітей.

«Адже ваша віра в дітей для них важливіша за всі зошити та підручники світу, – відзначила керівник області. – Шановні учні, вітаю вас з початком гарного року. Бажаю вам впевненості, завжди цікавих уроків та гарних оцінок. Навчайтеся добре – допоможе в житті».

Юлія Світлична повідомила, що цього року до загальноосвітніх навчальних закладів Харківщини йдуть учитися близько 240 тисяч школярів, у тому числі 27 тисяч першачків. Для них рік стане особливим ще й тому, що навчатимуться діти вже в Новій українській школі.

«Головна ідея Нової української школи – це наповнення. Наповнення новою цікавою інформацією уроків, новим обладнанням – класів. У цілому вона має надати можливість дітям відчувати себе вільно, комфортно та надихатися», – сказала Юлія Світлична.

Директор гімназії № 12 Лідія Калмичкова відзначила, що реалізацією в експериментальному порядку концепції Нової української школи в закладі залишилися задоволені.

«Наша школа – єдина зі 186 шкіл міста Харків, яка брала участь у всеукраїнському експерименті. 100 пілотних шкіл України впроваджували державний стандарт початкової школи. У нас є два експериментальних класи, які випробували «НУШ», зараз ці діти – в 2-му класі та продовжуватимуть навчатися за цією концепцією. І знову будуть першими», – розповіла Лідія Калмичкова.

Вона відзначила, що головною складністю було змінити свідомість не тільки вчителів, але й батьків.

«Діти завжди готові до нового, а от батьки звикли до домашніх завдань, сидіння за партами. Часто нам ставили питання про те, коли ж діти почнуть вчитися. І тоді ми просто провели батьківські збори в форматі уроку Нової української школи. Тоді батьки зрозуміли, що це, дійсно, непросто і це, дійсно – навчання. Я позитивно ставлюся до змін, які впроваджує наше Міністерство освіти. Ця програма дає дитині розвиватися, долати складнощі в тому темпі, який зручний для неї», – пояснила директор гімназії.

На прощання голова ХОДА передала навчальному закладу спортивний інвентар, стіл для тенісу та нові книжки для бібліотеки.

Більше фото