На базі Красноградського багатопрофільного ліцею відкриють інклюзивно-ресурсний центр

Роботи зі створення центру тривають, а медіатеку, якою також будуть користуватися діти з особливими освітніми потребами, вже відкрито для відвідування.

За словами директора Красноградського інклюзивно-ресурсного центру Тетяни Калюжної, наразі до закладу звернулися 36 дітей.

«20 лютого 2018 року рішенням Красноградської районної ради було створено наш заклад, призначено директора та фахівців. Зараз ще тривають ремонтні роботи, чекаємо на меблі. Плануємо закінчити ремонт до нового року при повній комплектації обладнанням, ЛФК та методичними посібниками для роботи з дітьми», – зазначила Тетяна Калюжна.

Вона відзначила, що площа центру складає 164 кв. м. Тут розміщуються 4 приміщення: кабінет учителя, логопеда, зала ЛФК та приймальня.

«Батьки дітей з особливими освітніми потребами позитивно відреагували на створення нашого закладу та чекають на його відкриття, – поділилась Тетяна Калюжна. – Від імені працівників центру хочу подякувати керівництву області й особисто голові ХОДА Юлії Світличній, керівництву держави й району за допомогу в створенні та відкритті закладу».

Як зазначила начальник відділу освіти Красноградської РДА Антонина Турова, на базі закладів загальної та середньої освіти району цього року створено 7 класів, де навчаються діти з особливими освітніми потребами. У Красноградському багатопрофільному ліцеї навчаються 6 дітей з особливими освітніми потребами.

«Красноградський багатопрофільний ліцей є опорним закладом, і в нас на нього великі плани. Почали зі створення інклюзивно-ресурсного центру для дітей і відкриття медіатеки, – пояснює Антоніна Турова. –  Дітям з особливими освітніми потребами треба приділяти особливу увагу – вони повинні виховуватися в освітньому середовищі, що дасть їм змогу адаптуватися в колективі. У результаті навчання вони легше знайдуть себе в майбутньому дорослому житті».

Медіатека, яка вже працює в ліцеї, популярна серед учнів, відзначає директор закладу освіти Олег Шевчун.

«Це нове сучасне слово в інформаційному обміні. Маючі такі умови, можна легко обмінюватися електронною інформацією», – підкреслює Олег Шевчун.

Нагадаємо, питанню розвитку інклюзивної освіти в області приділяє особливу увагу голова ХОДА Юлія Світлична. До кінця року інклюзивно-ресурсні центри мають з’явитися в кожному районі області. Крім того, за ініціативи керівника області цього року в регіоні заплановано створити 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.

Більше фото