Цьогоріч оновлюватимуть дорогу Мерефа-Лозова-Павлоград – 70 км

Цьогоріч на ремонт дороги Мерефа-Лозова-Павлоград планують виділити мільярд гривень зі спеціального фонду держбюджету. Коштів добивалися народний депутат Анатолій Гіршфельд та губернатор Харківщини Юлія Світлична.
За інформацією служби автомобільних доріг у Харківській області, ремонт дороги планують розпочати у березні. За словами керівника служби Євгена Зражевця, цим автошляхом проїжджають платформи з БТРами та великоваговиками, які возять важку техніку на лозівські заводи.

На Лозівському ковальсько-механічному заводі, де виготовляють корпуси для БТРів, запевнили, вантажі дорогами Харківщини возять не часто та й вага їх у 5 разів менша, ніж у зерновозів. Крім того, на перевезення великогабаритної продукції автошляхами області у заводу є спеціальний дозвіл нацполіції.

На стан доріг впливають перевантажені зерновози та інші великогабаритні багатотонники. Влітку 2018 року директор Держпідприємства «Дороги Харківщини» Ігор Турченко згадав про випадок, коли через перевищення допустимої ваги вантажу, зламалися дорожні ваги.

Ремонтувати дорогу Мерефа-Лозова-Павлоград почали у 2017 році. За цей час  відновили 35 кілометрів дороги. Цьогоріч планують оновити ще понад 70 кілометрів.

Один коментар

  1. Там не ремонтировать а заново нада дорогу строить!Очень надеемся что хоть в этом году начнут на павлоград дарогу делать.До этого только каждый год собираются.