На реалізацію проектів розвитку в області виділять додаткові кошти з бюджету

Зміни до обласного кошторису, які планують внести на сесії обласної ради 30 серпня, розглянула Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва на чолі з Юлією Світличною.

Відкриваючи засідання комісії, керівник області відзначила, що в регіоні приділяється велика увага реалізації інфраструктурних проектів, проведенню ремонтів і реконструкцій на об’єктах різних сфер.

«Маємо на це додаткові фінансові можливості завдяки ініціативі Президента України щодо децентралізації фінансового забезпечення. Тому я думаю, що вам є про що звітувати людям та громадам, які ви представляєте, – звернулась до депутатів Юлія Світлична. – У кожному районі Харківської області відбулись зміни, було проведено ремонтні роботи, в тому числі капітальні роботи по різних сферах. Будемо рухатися далі та робити так, щоб люди бачили реальні зміни».

Так, голова ХОДА відзначила, що у сфері охорони здоров’я області цьогоріч проводяться ремонти низки закладів – як у районах, так і обласних лікарень.

«Наші співвітчизники лікуються в жахливих умовах. Нам необхідно зробити нормальні умови як для роботи лікарів, так і для обслуговування людей, – наголосила керівник області. – Було прийнято рішення про будівництво нового онкологічного центру, який сьогодні потребує значної уваги з боку підготовки всіх нормативних і проектних документів. Сподіваюся, що наступного року ми вже приділимо увагу самому будівництву».

У сфері освіти, за словами голови ХОДА, увагу приділено реалізації заходів реформи та підготовки перших класів до «Нової української школи».

«Школи абсолютно всіх районів Харківської області будуть забезпечені тими умовами, які диктує законодавство, – наголосила Юлія Світлична. – Безумовно, нашої уваги потребують й інші сфери – такі, як культура та соціальний захист населення».

Саме тому змінами, які запропоновано внести до обласного бюджету на найближчій сесії облради, в першу чергу передбачено дофінансування реалізації тих проектів, які вже розпочаті в області, а також виділення фінансування на першочергові об’єкти, внесені до Програми соціально-економічного розвитку області.

Так, за інформацією директора Департаменту фінансів ХОДА Сергія Овсяннікова, за 7 місяців поточного року обласний бюджет було перевиконано на більш ніж 100 млн грн. За рахунок цього перевиконання, а також залишків коштів обласного бюджету та субвенцій з державного бюджету планується збільшити видатки на утримання та розвиток матеріально-технічної бази бюджетних установ, фінансування окремих програм та заходів у загальній сумі понад 185 млн грн.

«Я прошу також долучатися до реалізації проектів, які дуже потребують нашої уваги, місцеві органи влади, що мають перевиконання бюджетів», – сказала на завершення Юлія Світлична.