Юлія Світлична передала ключі від нового будинку в Дергачах прийомній родині Юр’євих

Будівлю площею понад 270 кв. метрів обладнано всім необхідним для дитячого будинку сімейного типу. Тут є навіть сауна та дитячий басейн.

Прийомна родина Юр’євих зараз виховує 4-х дітей: трьох хлопців та дівчинку та мріє взяти до себе ще кількох. До цього моменту мешкали в невеликій двокімнатній квартирі.

«Нову оселю для родини було придбано коштом державної програми, – повідомила голова ХОДА Юлія Світлична. –  Більше ніж 270 квадратних метрів – на заміну тієї 2-кімнатної квартири, яку мала родина. Тут є всі умови. Через дорогу є ліцей, тому діти вже знають, куди ходитимуть до школи. А ми зробимо все для того, щоб родини мали можливість дарувати тепло дітям, які до цього були позбавлені батьківського піклування».

Ключі Юр’євим голова ХОДА передала під час робочої поїздки до Дергачівського району. Щоб родина мала змогу одразу переїхати у нове житло, будинок обладнали всім необхідним: тут є холодильник, пральна машина, мікрохвильова піч, телевізор, піч для готування їжі тощо.

«Будинок знаходиться в дуже зручному місці. Поруч школа, дитячий майданчик. Оселя велика та світла, тут є сауна й дитячий басейн. Діти дуже задоволені, – говорить голова родини Андрій Юр’єв. – Нам дуже приємно, що держава виявила турботу та допомогла нам у нашому бажанні побудувати будинок для дітей».

Нагадаємо, вперше за всю історію України минулого року за ініціативи Президента Петра Порошенка були виділені кошти на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу. У 2017-му в області було придбано 12 квартир та один житловий будинок таун-хаус для одночасного забезпечення соціальним житлом 20 осіб з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Зміївського, Харківського, Первомайського районів. Також торік придбали дві будівлі для дитячих будинків сімейного типу. Цього року реалізацію програми продовжено – в області планують закупити близько 30 квартир для дітей-сиріт та 5 будинків – для дитячих будинків сімейного типу.