Поліклініку Великобурлуцької ЦРЛ капітально ремонтують

У будівлі вже замінили вікна та інженерні мережі, відремонтували дах та відмостку, зараз продовжується ремонт внутрішніх приміщень.

З ходом робіт під час робочої поїздки до Великобурлуцького району ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична.

«Поліклініка Великобурлуцької ЦРЛ побачила ремонт вперше з моменту свого будівництва в 1983 році, – сказала голова ХОДА. – Ми на цьому не зупинимося та продовжуватимемо ремонт районної лікарні й наступного року».

Як повідомив головний лікар Великобурлуцької ЦРЛ Олександр Ворошилов, щороку поліклінічне відділення приймає близько 160 тисяч жителів району. Будівля гостро потребувала ремонту.

«Уже зроблено дах, зроблено відмостку, пандус. Зараз робиться ремонт приміщень, кабінетів, замінено повністю електрику, водопровід, каналізацію. Заміна вікон на енергоощадні, яку провели торік, наддала нам змогу зекономити в опалювальний період 22 – 23 % на газі», – розповів Олександр Ворошилов.

Під час відвідання Великобурлуцької ЦРЛ керівник області передала закладу нове обладнання – мамограф та апарат УЗД.

«Це апарат експертного класу, – відзначила лікар ультразвукової діагностики Великобурлуцької ЦРЛ Олена Шевцова. – На ньому є три ультразвукові датчики. У порівнянні з тим, що в нас раніше було, – це дуже високий рівень обстеження. Велике спасибі обласній адміністрації, керівництву району та нашої лікарні. Тепер ми можемо проводити якісні обстеження, виявляти та лікувати хвороби на початкових стадіях».

Юлія Світлична наголосила, що розвитку системи охорони здоров’я в області приділяється велика увага.

«Цього року проводимо капітальні та часткові ремонти в близько 20 установах, оновлюємо обладнання. Окрему увагу приділяємо сільській медицині. А найголовніше для нас зараз завдання – це будівництво нового сучасного онкологічного центру», – сказала голова ХОДА.