У Пархомівській школі проведуть реконструкцію

31 серпня в рамках робочої поїздки до Краснокутського району навчальний заклад у Пархомівці відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.

На території ЗОШ вона зустрілася з громадою села, а також ознайомилася з результатами робіт, які вже було проведено в школі, та планами подальшої реконструкції закладу.

«Будемо масштабно реконструювати Пархомівську школу, – повідомила керівник області під час зустрічі з громадою. – Це будуть великі зміни – від фасаду та даху до внутрішнього обладнання. У реконструкцію буде вкладено 15 млн грн – щоб діти мали де займатися, а у вчителів були гарні умови для праці».

Зараз у Пархомівській ЗОШ навчаються 183 дитини, до 1-го класу цього року підуть 28 дітей. До Пархомівки навчатися приїздять не тільки з сусідніх сіл (Павлівки), але й навіть із сусідньої Полтавської області (Котелевського району).

«За останні 2 роки в нашій школі вже зроблено дуже багато, – говорить директор закладу Світлана Москаленко. – Було побудовано 4 внутрішніх утеплених туалети для дітей, яких ніколи не було, зроблено ремонт коридорів корпусу № 1 та фойє цього ж корпусу, придбано кабінети біології, фізики та інформатики».

Але ці роботи – тільки початок оновлення. Вже цього року тут облаштують шатровий дах над центральною частиною будівлі та відремонтують м’яку покрівлю над іншими частинами. Також заплановано утеплення фасаду, облаштування відмостки та водостоків.

«Ми звернулися по допомогу до голови ХОДА Юлії Світличної, вона нас підтримала та ініціювала питання ремонту школи перед обласною радою. В результаті сьогодні маємо кошти на відновлення та ремонт цієї школи, – розповів голова Краснокутської РДА Олексій Белоцький. – Пархомівка – це велика сільська рада, на її території проживає 3,5 тисячі людей, і всі вони давно вже чекали на оновлення школи».

У планах – продовжити роботи й у 2019-му: провести внутрішній ремонт приміщень у школі та облаштувати територію закладу.