У Лозівській ЦРЛ відремонтували операційний блок та відділення гемодіалізу

З результатами проведених робіт ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична, яка 16 вересня відвідала район з робочою поїздкою.

Комплексне відновлення Лозівської центральної районної лікарні розпочалося у 2016 році – тоді після капітального ремонту було відкрите хірургічне відділення. У цьому році з обласного бюджету були виділені кошти на реконструкцію операційного блоку лікарні та капітальний ремонт відділення гемодіалізу.

«В наступному році також будемо підтримувати районну лікарню, щоб й інші відділення були в належному стані. Щоб люди могли і працювати, і відновлювати здоров’я в нормальних умовах», – зазначила Юлія Світлична.

За словами голови Лозівської райдержадміністрації Сергія Красноперова, лікарня чекала на таку увагу влади десятиріччями.

«Протягом багатьох років заклад не бачив капітальних ремонтів. А  сьогодні ми маємо відремонтований дах, замінені вікна, проведено ремонти відділень, зроблене зовнішнє освітлення, впорядкована паркова зона біля лікарні. Завдячуючи підтримці керівника області Юлії Світличній, ми отримали з обласного бюджету необхідні кошти», – зауважив Сергій Красноперов.

Завідуючий відділенням гемодіалізу Володимир Кондрад розповів, що окрім ремонту, відділення було оснащене новітнім обладнанням.

«Ми отримали апарати 5-го покоління, за допомогою яких можна надавати більш кваліфіковану допомогу хворим з нирковою недостатністю. Зокрема, маємо нову систему префільтарції, яка очищує воду для процедури гемодіалізу. Це сучасне обладнання німецького виробництва. Апарат закуплений за  кошти обласного бюджету», – зазначив завідуючий відділенням.

На даний момент у відділенні отримують лікування програмним гемодіалізом 17 хворих з Лозівського, Сахновщинського, Первомайського та Близнюківського районів.

Під час візиту до лікарні Юлія Світлична також передала закладу нове обладнання – кардіограф та апарат УЗД.