Харківська область – у лідерах у країні з реалізації проектів будівництва нових амбулаторій

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час селекторної наради з регіонами щодо реалізації реформи сільської медицини. Участь у нараді, що відбулась 17 жовтня, взяла голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона відзначила, що з тієї мережі амбулаторій, яку було затверджено для будівництва на Харківщині, в роботі уже знаходяться 30 будівель.

«По 27 вже проведені тендерні процедури та розпочаті роботи, є всі необхідні документи. Ще по 3-х у тижневий термін роботи будуть завершені», – повідомила Юлія Світлична.

Геннадій Зубко відзначив, що питання реалізації проектів будівництва амбулаторій у селі є надважливим для впровадження заходів реформи.

«Найголовніше питання – в тому, яким чином ми будемо рухатись по впровадженню нових проектів для того, щоб за реформою охорони здоров’я, за новими підходами щодо оплати праці та підписання декларацій створити нову інфраструктуру, яка показала б такі умови, за яких може бути забезпечена якість послуг», – наголосив віце-прем’єр-міністр.

Він також навів дані щодо ходу реалізації реформи сільської медицини та проектів будівництва амбулаторій по регіонах України.

«Якщо розглядати загальну тенденцію, то в лідерах у нас є Харківська, Дніпропетровська, Луганська, Кіровоградська та Рівненська області», – відзначив Геннадій Зубко.

Підбиваючи підсумки селекторної наради, голова ХОДА надала доручення службам та керівникам, які залучені до процесу будівництва амбулаторій на Харківщині.

«Прошу всіх, хто долучений до цієї роботи, взяти під особистий контроль будівництво кожної амбулаторії – з майбутнім забезпеченням її автотранспортом, а також медичним обладнанням, – сказала Юлія Світлична. – Амбулаторія повинна одразу – з першого дня відкриття – надавати якісні послуги в повному обсязі. Щоб людина могла прийти в нормальні умови та отримати необхідні послуги».