Голова ХОДА стала спеціальним гостем на Партнерському форумі IDLO

Юлія Світлична виступила з доповіддю під час заходу, організованого Міжнародною організацією з правового розвитку.

Керівник Харківської області була запрошена представляти Україну на Партнерському форумі IDLO «Верховенство права в бурхливі часи», участь в якому беруть понад 50 країн світу.

«З міжнародною організацією IDLO, яка має статус спостерігача при Генеральній Асамблеї ООН, Україну пов’язує важлива співпраця, – наголосила Юлія Світлична. – Prozorro, антикорупційне законодавство та створення Вищого антикорупційного суду, система прозорих електронних реєстрів, центри адміністративних послуг – у всіх цих реформах є співучасть IDLO. Харківщина має особливі стосунки з IDLO. Тому на форумі, де беруть участь понад 50 країн зі всього світу, маємо статус special guest. Чіткий сигнал довіри, позитивної оцінки нашої співпраці та готовності до подальшої роботи».

У своєму виступі керівник області відзначила, що разом із IDLO Харківщина реалізує три основні напрями. Це реформи публічних фінансів, публічних послуг та публічного управління.

«Саме в рамках цієї співпраці Харківська область виступила одним з пілотних регіонів для нової системи державних закупівель ProZorro. Цю систему визнано кращою в світі. За 2 роки вона дозволила Україні зекономити на державних закупівлях $2,5 млрд, і зараз Світовий банк рекомендує її для впровадження урядам інших держав», – сказала Юлія Світлична.

Вона акцентувала, що саме у співпраці з IDLO на Харківщині було відкрито найбільший та найсучасніший в Україні регіональний центр адміністративних та соціальних послуг.

«Зараз у співпраці з IDLO подібні проекти масштабуються по всій Україні», – повідомила голова ХОДА.

Вона нагадала всім учасникам форуму про те, що 21 листопада в Україні відзначатимуть 5-у річницю Революції Гідності.

«Це була революція «проти». Проти авторитаризму. Проти корупції. Але водночас це була революція «за». За європейські цінності верховенство права. За демократичні принципи організації влади. За свободу та можливість самостійно визначати своє майбутнє, – сказала Юлія Світлична. – Разом зі всіма українцями я дякую вам та всім міжнародним партнерам. Ви підтримали нас у бурхливі часи. І сьогодні ми разом будуємо мир, довіру та розвиток на сході України».

Нагадаємо, під час запланованих сесій Партнерського форуму IDLO «Верховенство права в бурхливі часи» розглянуть низку актуальних питань прав людини та верховенства закону. У тому числі обговорюватимуть питання розвитку правосуддя та заходи, що сприяють незалежності судової влади, боротьбі з корупцією та більш відкритому, прозорому й ефективному управлінню. Серед тем, які розглянуть, – сприяння економічному зростанню шляхом зміцнення правового та інституційного потенціалу країн. Окрему сесію буде присвячено питанням гендерної рівності.